Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Cooking is not only about tasting and creating meals, but also about discovering cultures and diversities as well as expressing one’s creativity.


By getting to know various culinary traditions, we can discover the people, their history, customs and lifestyles. We encourage you to taste our exquisite and proven recipes as well as to use the knowledge and experience of our experts. The DOLCE VITA magazine allows you to discover the best tastes as well as current culinary, fashion and lifestyle trends.

Pasztet domowy

A+ A-
print
  • mięso z zająca/królika (przód i podroby)
  • 25 dag tłustej wieprzowiny
  • 25 dag wątróbki wieprzowej
  • 6 dag słoniny
  • 10 dag włoszczyzny (cebula, marchew, pietruszka)
  • 1 – 2 liście laurowe
  • kilka ziaren ziela angielskiego i czarnego pieprzu
  • 6 dag czerstwej bułki
  • 3 – 4 jajka
  • 2 dag grzybów suszonych
  • sól
  • imbir
  • gałka muszkatołowa

Directions:

Mięso, oczyszczone warzywa i grzyby zalać wodą, dodać przyprawy i gotować powoli. Osolić w połowie gotowania. Pod koniec włożyć słoninę i gotować jeszcze ok. 30 minut, aż wszystkie składniki będą bardzo miękkie. Oczyszczoną wątrobę pokroić, zalać 1/8 l wrzącego wywaru, dusić 5 minut. Po przestudzeniu mięso, wątrobę i namoczoną w zimnym bulionie bułkę dokładnie zmielić lub zmiksować na pulchną masę. Dodać do smaku sól, pieprz, imbir, szczyptę gałki muszkatołowej i jajka. Masę włożyć do podłużnej formy, uprzednio wysmarowanej tłuszczem i posypanej tartą bułką. Piec w piekarniku ok. 1,5 godziny w temperaturze 180 °C.

buy products in Alma24 See all recipes notify a friend
print

Ingredients:

  • Włoszczyna
  • Ziele angielskie
  • Gałka muszkatołowa
  • Sól
  • Jajka
  • Imbir
  • MIęso z zająca / królika
  • Wieprzowina
  • Wątróbka wieprzowa
  • Słonina
  • Bułka
  • Grzyby suszone
  • Liście laurowe
  • Pieprz czarny
buy products in Alma24

Find recipe

Use customizator

or search in recipes

  • Ricotta and spinach salad

  • Zucchini fritters (about 20 pieces)

  • Asian beef tenderloin broth

  • Mint Spell – cocktail

Also recommended

  • Italian pizza with vegetables and Tomino cheese in olive oil with pepper

    Mix all dough ingredients together, knead and roll out dough into pizza shape. Spread the vegetables and mozzarella onto the pizza dough. Bake at 180°C for...

    more
  • Fried Pizzicotti

    Dredge the cheese pieces in beaten egg, flour, and then again in the egg and in breadcrumbs. Fry in very hot oil, dry using a kitchen towel and serve...

    more
  • Angel wings

    Knead dough out of the ingredients until it is smooth and shiny. Put the dough into the refrigerator for 30 minutes. Roll out the dough thinly, cut into...

    more
  • Ricotta and spinach salad

    Cook the spinach in salted water for 3 minutes, then cool in cold water. Wash the other vegetables, cut them and toss together with other ingredients. Add...

    more

RECOMMENDED ARTICLES

  • Soczysta zieleń

    Świeży odcień zieleni ożywi...

    see more