Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Makaron fusilli z pomidorami, serem Ricotta i szparagami

A+ A-
drukuj
  • 200 g makaronu fusilli
  • 2 pomidory
  • 5-6 szparagów
  • 100 g sera ricotta
  • cebula
  • 6 listków bazylii
  • oliwa extra virgin
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

Pokroić cebulę w małą kostkę i usmażyć na złoto, dodać pokrojone pomidory, 3 listki bazylii i szklankę wody. Gotować na średnim ogniu, aż pomidory będą miękkie. Dodać sól i pieprz. W międzyczasie oczyścić szparagi i odciąć twarde części, następnie blanszować przez 5 minut i dodać do sosu pomidorowego. Ugotować makaron i dodać do pozostałych składników. Przed podaniem dodać ser ricotta i pozostałe listki bazylii.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Bazylia
  • Cebula
  • Ser ricotta
  • Szparagi
  • Sól
  • Makaron fusilli
  • Oliwa extra virgin
  • Pieprz czarny
  • Pomidory
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Domowe pączki

  • Mozzarella w karocy

  • Liptauer

  • Panini z pieczoną papryką i cukinią

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Zupa grzybowa

    Grzyby moczyć w wodzie, aż zmiękną. Włoszczyznę oczyścić, pokroić i gotować w wodzie z liściem laurowym i zielem angielskim. Pokrojoną cebulę...

    więcej
  • Gołąbki

    Kapustę sparzyć we wrzątku. Po kolei, ostrożnie odkrawać pojedyncze liście. Posiekaną cebulę i zmiażdżony czosnek delikatnie zeszklić. Połączyć...

    więcej
  • Steak T-bone z pure z batatów z syropem klonowym i szczypiorkiem

    Bataty przekroić na pół, ułożyć na papierze do pieczenia przekrojoną częścią w dół i piec do miękkości w piekarniku nagrzanym do temperatury...

    więcej
  • Biała pizza z serem i łososiem

    W misce połączyć mąkę z drożdżami, solą, oliwą z oliwek oraz letnią wodą i zagniatać przez 8–10 minut, aż ciasto zrobi się miękkie i...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY