Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Chłodnik z kefirem

A+ A-
drukuj
  • 1 ogórek długi
  • pęczek rzodkiewek
  • 2 ząbki czosnku
  • 400 ml kefiru
  • 150 ml gęstej śmietany
  • świeży koperek
  • pieprz sól

Sposób przyrządzania:

Warzywa dokładnie umyć oraz zetrzeć na tarce o grubych oczkach (ogórka dodatkowo obrać ze skórki). Śmietanę i kefir wymieszać, dodać starte warzywa, sprasowany czosnek, udekorować koperkiem i plasterkami rzodkiewki, doprawić.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Rzodkiewki
  • Czosnek
  • Śmietana gęsta
  • Sól
  • Koperek
  • Ogórek
  • Pieprz mielony
  • Kefir
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Sok owocowo-warzywny

  • Ptysie

  • Chłodnik z kefirem

  • Fritule

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Włoskie risotto z warzywami (porcja dla 6 osób)

    W rondelku lekko zeszklić na maśle posiekaną cebulę. Dodać ryż. Wlać wino i mieszać aż wyparuje. Dodać gorący bulion. Gotować na wolnym ogniu pod...

    więcej
  • Zupa cebulowa pod pierzynką

    Cebulę pokroić w półplasterki i zrumienić na maśle. Dodać rozgnieciony czosnek i przyprawy. Przełożyć do gorącego bulionu. Na patelnię po...

    więcej
  • Omlet francuski z wiórkami kokosowymi

    Ubić 2 kurze jajka, dodać 10 g wiórków kokosowych i wlać masę jajeczną na rozgrzaną patelnię. Smażyć omlet na jasny brąz z każdej strony. Na...

    więcej
  • Babeczki czekoladowo – owocowe

    Ze składników ciasta wyrobić gładką, jednolitą masę, schować ją do lodówki na około godzinę. Następnie rozwałkować ciasto, wyciąć koła...

    więcej