Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Cooking is not only about tasting and creating meals, but also about discovering cultures and diversities as well as expressing one’s creativity.


By getting to know various culinary traditions, we can discover the people, their history, customs and lifestyles. We encourage you to taste our exquisite and proven recipes as well as to use the knowledge and experience of our experts. The DOLCE VITA magazine allows you to discover the best tastes as well as current culinary, fashion and lifestyle trends.

Makaron z pomidorami z pieca i oliwkami

A+ A-
print
  • 300 g makaronu
  • 1 kg dojrzałych pomidorów
  • 1 filiżanka oliwek czarnych i zielonych przekrojonych na pół
  • 2 łyżeczki drobno posiekanych kaparów
  • 1 łyżeczka octu winnego
  • 1 łyżeczka cukru
  • 3 łyżeczki oliwy extra virgine

Directions:

Pomidory sparzyć i obrać ze skórki, przekroić na połówki. Ułożyć na półmisku do pieczenia, posmarowanym oliwą z oliwek. Delikatnie posolić i popieprzyć, następnie posypać cukrem i posiekanymi kaparami. Całość skropić octem oraz oliwą. Włożyć do piekarnika rozgrzanego wcześniej do temperatury 250 ° C. Pozostawić na 20-30 minut, tak aby pomidory się przypiekły. Wyjąć z piekarnika, posiekać pomidory, dodać oliwki i wstawić z powrotem do piekarnika na kolejne 5 minut. Podawać z ugotowanym al dente makaronem.

buy products in Alma24 See all recipes notify a friend
print

Ingredients:

  • Cukier
  • Kapary
  • Ocet winny
  • Makaron rigatoni
  • Oliwa extra virgin
  • Oliwki czarne
  • Oliwki zielone
  • Pomidory
buy products in Alma24

Find recipe

Use customizator

or search in recipes

  • Coffee with whipped cream and ice cream

  • Mustard lamb with potato-celeriac puree

  • Shortcrust dumplings with feta and ricotta

  • Lamb Kofta in pita pockets

Also recommended

  • Tabbouleh

    Pour couscous with boiling water and leave to soak. Clean vegetables and cut into equal pieces. Chop herbs very finely. Thoroughly drain the grits. Mix...

    more
  • Buckwheat with pomegranate

    Cook groats. Let stand covered, in order not to cool down. Clean carrot, cut in thin strips. Grits mix with carrot, chopped herbs, grains of pome grenade,...

    more
  • Vegetable lasagna

    For the filling: cut the peeled onions into wedges, put in a pan with garlic and fry until light golden brown. Put the onions and garlic into a large pot....

    more
  • Gluten-free muesli with yogurt and fruit

    Pour hot water over gluten-free oatmeal, cover and leave for a night. In the morning, add cut fruit and crushed nuts with a teaspoon of honey. Pour natural...

    more

RECOMMENDED ARTICLES

  • Adrenalina po godzinach

    Rozrywki, dzięki którym...

    see more
  • Włoskie sery przysmak bogów

    Pizza neapolitana nie obyłaby...

    see more