Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Cooking is not only about tasting and creating meals, but also about discovering cultures and diversities as well as expressing one’s creativity.


By getting to know various culinary traditions, we can discover the people, their history, customs and lifestyles. We encourage you to taste our exquisite and proven recipes as well as to use the knowledge and experience of our experts. The DOLCE VITA magazine allows you to discover the best tastes as well as current culinary, fashion and lifestyle trends.

Pasztet domowy

A+ A-
print
  • mięso z zająca/królika (przód i podroby)
  • 25 dag tłustej wieprzowiny
  • 25 dag wątróbki wieprzowej
  • 6 dag słoniny
  • 10 dag włoszczyzny (cebula, marchew, pietruszka)
  • 1 – 2 liście laurowe
  • kilka ziaren ziela angielskiego i czarnego pieprzu
  • 6 dag czerstwej bułki
  • 3 – 4 jajka
  • 2 dag grzybów suszonych
  • sól
  • imbir
  • gałka muszkatołowa

Directions:

Mięso, oczyszczone warzywa i grzyby zalać wodą, dodać przyprawy i gotować powoli. Osolić w połowie gotowania. Pod koniec włożyć słoninę i gotować jeszcze ok. 30 minut, aż wszystkie składniki będą bardzo miękkie. Oczyszczoną wątrobę pokroić, zalać 1/8 l wrzącego wywaru, dusić 5 minut. Po przestudzeniu mięso, wątrobę i namoczoną w zimnym bulionie bułkę dokładnie zmielić lub zmiksować na pulchną masę. Dodać do smaku sól, pieprz, imbir, szczyptę gałki muszkatołowej i jajka. Masę włożyć do podłużnej formy, uprzednio wysmarowanej tłuszczem i posypanej tartą bułką. Piec w piekarniku ok. 1,5 godziny w temperaturze 180 °C.

buy products in Alma24 See all recipes notify a friend
print

Ingredients:

  • Włoszczyna
  • Ziele angielskie
  • Gałka muszkatołowa
  • Sól
  • Jajka
  • Imbir
  • MIęso z zająca / królika
  • Wieprzowina
  • Wątróbka wieprzowa
  • Słonina
  • Bułka
  • Grzyby suszone
  • Liście laurowe
  • Pieprz czarny
buy products in Alma24

Find recipe

Use customizator

or search in recipes

  • Champion hamburgers

  • Chicken with celery

  • Prosciutto wraps with mascarpone

  • Roasted pork loin

Also recommended

  • Greek salad with herbal Tenero cheese

    Chop the onion and soak in cold water for half an hour. Mix all ingredients together and season with olive oil, salt, pepper and dill.

    more
  • Apple muffins

    Peel and chop the apples, drizzle them with lemon juice. Mix the flour, baking powder, sugar, cinnamon, eggs, oil and buttermilk together. Add apples. Put...

    more
  • Cream of tomato soup

    Sauté the chopped onion until translucent, add peeled and chopped tomatoes, garlic, chopped basil, salt and pepper. Mix together, add 2 cups of water and...

    more
  • Scamorza cheese and figs salad

    Boil the green beans and the cauliflower in salted water. Cut the cauliflower in florets and cool in ice-cold water. Cut the onion in half and sauté in a...

    more

RECOMMENDED ARTICLES

  • Soczysta zieleń

    Świeży odcień zieleni ożywi...

    see more