Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Pasta z awocado i jaj przepiórczych

A+ A-
drukuj
  • 1 dojrzały owoc awokado
  • 1 łyżka świeżo wyciśniętego soku z limonki (ewentualnie cytryny)
  • 2 łyżki oliwy extra vergine
  • 1 ugotowane na twardo jajko przepiórcze
  • 50g żółtego sera hiszpańskiego
  • 1 łyżka majonezu z omega 3

Sposób przyrządzania:

Owoc awokado obrać ze skórki i przekroić wzdłuż na połówki. Wrzucić do miseczki, dodać sok z limonki oraz oliwę. Doprawić szczyptą soli i grubo zmielonym czarnym pieprzem. Całość rozgniatać widelcem, do uzyskania jednolitej masy. Na koniec dodać drobno posiekane jajko przepiórcze, grubo starty żółty ser i łyżkę majonezu. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Pasta najlepiej smakuje w towarzystwie świeżego pieczywa, bądź z tostami.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Cytryny
  • Ser żółty tarty
  • Jajka przepiórcze
  • Majonez
  • Oliwa
  • Pieprz czarny
  • Avocado

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Tarta cebulowa

  • Zupa z gęsi na winie

  • Kacze udko pieczone

  • Muffiny z oliwkami

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Sakiewki nadziewane pieczarkami

    Pieczarki i cebulę obrać, drobno pokroić i podsmażyć na maśle. Po przestygnięciu wymieszać z serem, doprawić solą i pieprzem. Ciasto francuskie...

    więcej
  • Pomidory faszerowane serem feta

    Z pomidorów wydrążyć miąższ, pokroić w kostkę. Ser feta rozdrobnić i wymieszać z jogurtem. Czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z...

    więcej
  • Zapiekany w szynce parmeńskiej stek z łososia

    Z umytego i osuszonego fileta łososia wyjąć ości, pokroić go na steki. Wykrojony stek doprawić, przykryć listkiem szałwii i zawinąć go w plaster...

    więcej
  • Musaka

    Mięso zmielić, wymieszać z jajem, oliwą i przyprawami. Warzywa pokroić w drobną kostkę, lub cienkie plastry wymieszać z mieloną wołowiną. Z masła...

    więcej