Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Pasta z awocado i jaj przepiórczych

A+ A-
drukuj
  • 1 dojrzały owoc awokado
  • 1 łyżka świeżo wyciśniętego soku z limonki (ewentualnie cytryny)
  • 2 łyżki oliwy extra vergine
  • 1 ugotowane na twardo jajko przepiórcze
  • 50g żółtego sera hiszpańskiego
  • 1 łyżka majonezu z omega 3

Sposób przyrządzania:

Owoc awokado obrać ze skórki i przekroić wzdłuż na połówki. Wrzucić do miseczki, dodać sok z limonki oraz oliwę. Doprawić szczyptą soli i grubo zmielonym czarnym pieprzem. Całość rozgniatać widelcem, do uzyskania jednolitej masy. Na koniec dodać drobno posiekane jajko przepiórcze, grubo starty żółty ser i łyżkę majonezu. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Pasta najlepiej smakuje w towarzystwie świeżego pieczywa, bądź z tostami.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Avocado
  • Cytryny
  • Jajka przepiórcze
  • Majonez
  • Oliwa
  • Pieprz czarny
  • Ser żółty tarty

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Groch z kapustą

  • Tartaletki z musem czekoladowym i malinami

  • Koreczki z serem Pizzicotti

  • Grillowanie warzywa

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Grillowana pierś w ziołach

    Pierś grillować na patelni lub grillu elektrycznym, warzywa dusić w oliwie na patelni pod przykryciem przez około 8 minut pod koniec dodać zioła. Danie...

    więcej
  • Krem z pomidorów

    Zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę, dodać obrane i pokrojone w kostkę pomidory, czosnek, posiekaną bazylię, sól i pieprz. Wymieszać, dodać ok. 2...

    więcej
  • Słodkie Różki z tortilli

    Pokroić tortille, posmarować białkiem jajka i uformować rożki. Położyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Zmieszać twarożek z cukrem...

    więcej
  • Pesto bazyliowo melisowe

    Sos pesto: czosnek obrać i pokroić w plasterki. Jogurt wymieszać z musztardą oraz oliwą i zmiksować blenderem lub utrzeć z pozostałymi składnikami...

    więcej