Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Krewetki w czosnku z awokado

A+ A-
drukuj
  • duże, świeże krewetki tygrysie (mogą być mrożone, ale koniecznie surowe)
  • dojrzałe awokado
  • 1 ząbek czosnku
  • szczypta płatków papryczki chili
  • 1 łyżka oliwy
  • ocet balsamiczny

Sposób przyrządzania:

Obrać krewetki. Na patelni rozgrzać oliwę, a następnie dodać kolejno: czosnek, papryczki i krewetki. Całość krótko podsmażyć. Podawać z dojrzałym awokado, dekorując aromatycznym sosem balsamicznym.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Czosnek
  • Krewetki
  • Ocet balsamiczny
  • Oliwa
  • Papryczki chilli
  • Avocado
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Domowa chałwa

  • Schab z jabłkiem i żurawiną

  • Pstrąg na kuskusie

  • Mus czekoladowy wg Audrey Hepburn

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Makaron z soczewicą w sosie pomidorowym

    Soczewicę opłukać (można wymoczyć wcześniej w zimnej wodzie), gotować oddzielnie od makaronu. Pokrojoną w kostkę cebulę i sprasowany czosnek...

    więcej
  • Szaszłyki jagnięce z sosem tzatziki

    Sos tzatziki: Ogórek zetrzeć na tarce, wymieszać z jogurtem, drobno posiekaną cebulą i czosnkiem. Doprawić łyżką soku z cytryny oraz ziołami...

    więcej
  • Sałatka z makrelą i pomidorkami

    Ziemniaki ugotować i pokroić na większe kawałki. Pomidorki umyć i przekroić na pół. Paprykę pokroić w paski, a cebulę - w krążki. Makrelę...

    więcej
  • Zupa z soczewicy

    Soczewicę ugotować, dodając bulionu. Cebulę oraz marchew pokroić w kostkę, podsmażyć na oliwie, a następnie dodać do gotującej się soczewicy....

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY