Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.
Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe.
Sposób przyrządzania:
Farsz:
3/4 cebuli pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni. Dodać mięso i pokrojoną w kostkę paprykę. Wszystko wymieszać razem z przecierem pomidorowym, wodą i koncentratem, doprawić i gotować przez około 10 minut.
Sos pomidorowy:
Pozostałą część cebuli zeszklić na patelni, dodać przecier/passatę, doprawić przyprawami.
Naczynie żaroodporne nasmarować oliwą z oliwek. Makaron (w stanie surowym) uzupełnić farszem i ułożyć w naczyniu. Całość dokładnie zalać sosem pomidorowym (zbyt mała ilość sosu może spowodować, że makaron pozostanie twardy). Piec w temperaturze 180% przez 25 minut. Po wyjęciu posypać startym serem i parmezanem (można to zrobić przed fazą pieczenia).
lub wyszukaj w przepisach
Obydwie mąki przesiać na stolnicy, wymieszać z solą i 250ml wody. Zagnieść twarde ciasto, uformować je w kulę, zawinąć w folię spożywczą i...
więcejKiwi i jabłka obrać, pokroić w mniejsze kawałki. Wszystkie składniki włożyć do blendera w kolejności, jak powyżej i zmiksować.
więcejMięso dokładnie oczyścić i osuszyć. Lekko naciąć mięso w poprzek. Dokładnie natrzeć oliwą i przyprawami. Plasterki czosnku powsadzać w nacięcia....
więcejSzparagi obrać, części zdrewniałe wyrzucić, czubki – około 2cm odłożyć. Łupiny dodać do bulionu i gotować na małym ogniu około 15 minut....
więcej