Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Orzeźwiająca lemoniada

A+ A-
drukuj
  • 2 cytryny lub limonki
  • 5 łyżek cukru trzcinowego lub miodu
  • 5 listków świeżej mięty
  • litr wody mineralnej
  • ½ szklanki soku pomarańczowego

Sposób przyrządzania:

Obie cytryny sparzyć wrzątkiem. 1 cytrynę pokroić na małe cząstki, listki mięty poszarpać w piórka, i zmiksować całość blenderem z dodatkiem 1 łyżki cukru. Wszystko przełożyć do dzbanka, wsypać pozostałe 4 łyżki cukru, wlać sok pomarańczowy i zalać schłodzoną wodą mineralną. Drugą cytrynę pokroić w plastry i wrzucić do dzbanka. Do całości można dodać parę kostek lodu.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Sok z pomarańczy
  • Woda
  • Limonka
  • Mięta
  • Miód

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Kaczka pieczona

  • Spinakopita

  • Pomidory faszerowane serem feta

  • Sandacz w orzeszkach piniowych

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Zupa serowa z ziołami

    Nagrzać piekarnik do temperatury 220°C. Zmieszać starty leżakowany ser Beemster z mąką. Umieścić łyżkę masy serowej na blaszce wyściełanej...

    więcej
  • Miodowa sałatka z łososiem

    Groszek blanszujemy, migdały opiekamy na patelni. Gotujemy łososia w osolonej wodzie i dzielimy go na kawałki. Mieszamy musztardę z oliwą sokiem z...

    więcej
  • Indyk z leczo i ryżem

    Filet z indyka pokroić w małe kostki, podsmażyć na oliwie. Cebulę posiekać, lekko podsmażyć w garnku po czym dodać do niej pokrojone w kostkę...

    więcej
  • Miodowy kurczak z grilla

    Składniki marynaty dokładnie wymieszać , następnie natrzeć nią mięso. Mięso przełożyć do miski, przykryć folią i wstawić do lodówki na co...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY