
Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.
Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe.
Sposób przyrządzania:
Pokrojone w kostkę mięso indyka rozłożyć na folii aluminiowej, doprawić mieloną papryką i położyć obok paseczki czerwonej świeżej papryki. Całość zawinąć i tak włożyć do parowaru. Batata należy dokładnie umyć i pokroić na grube plastry i jeszcze na połówki. Tak przygotowane bataty dołożyć do parowaru i ustawić go na 25 minut. W tym czasie należy przygotować szpinak. Szpinak wrzucić na rozgrzana patelnię i smażyć, stale mieszając. Później należy dodać rozrywaną na kawałki mozzarellę. Szpinak doprawić pieprzem i czosnkiem. tak przygotowaną całość wykładamy na talerze.
lub wyszukaj w przepisach
Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić pokrojonego w kostkę kurczaka, podsmażyć. Następnie dodać ryż i pół szklanki wody (dusić kilka minut). Dodać...
więcejZiemniaki ugotować w mundurkach, obrać, zmielić, dodać mąkę, maślankę i sól, wyrobić na stolnicy ciasto, rozwałkować i formować owalne placki...
więcejTłuszcz na mięsie nakroić w kostkę, posmarować miodem i musztardą oraz doprawić solą i pieprzem. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 °C przez około...
więcejNasiona sezamu zmielić w młynku do kawy. Dodać miód, wanilię i olej sezamowy. Wymieszać. Podawać z malinami.
więcej