Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Płatki z jogurtem i owocami

A+ A-
drukuj
  • 1. 30 g płatków owsianych
  • 2. jogurt 1,5% tłuszczu 200 g
  • 3. jabłko 100 g
  • 4. miód 10 g

Sposób przyrządzania:

Płatki owsiane zgotować lub zalać wrzątkiem aby zmiękły. Następnie dodać jogurt i odstawić do wystygnięcia. Do ostudzonej owsianki dodajemy pokrojone lub starte jabłko (opcjonalnie truskawki), miód i cynamon.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Truskawki
  • Jabłka
  • Jogurt naturalny
  • Miód
  • Płatki owsiane

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Jagnięcina w musztardzie z purre ziemniaczano selerowym

  • Smoothie

  • Sałatka Cezar z grzankami

  • Koreczki z serem Pizzicotti

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Sernik świąteczny light

    Aby upiec niskokaloryczny sernik light należy rozgrzać piekarnik do 170 stopni, natłuścić okrągłą formę (24cm) i obsypać ją mąką. Następnie...

    więcej
  • Fritata z łososiem i szpinakiem

    Rozgrzać na patelni oliwę, ubić trzy jajka i wylać do naczynia masę jajeczną, następnie dodać kawałki łososia. Szpinak podsmażyć z szalotką i...

    więcej
  • Makaroniki

    Rozgrzać piekarnik do 170°C. W dużej misce wymieszać cukier puder, migdały i białka (40 g) na jednolitą masę. Wodę i cukier podgrzewać do...

    więcej
  • Tarta cebulowa

    Ze składników ciasta wyrobić gładką masą. Ułożyć w nasmarowanej masłem formie i dokładnie nakłuć dno widelcem. Piec do lekkiego zrumienienia w...

    więcej