Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Awokado z krewetkami lub wędzonym łososiem

A+ A-
drukuj
  • 1 opakowanie serka białego
  • 6 łyżek śmietany
  • 20 sztuk gotowanych krewetek lub 1 opakowanie wędzonego łososia
  • 2 dojrzałe awokado
  • 2 łyżki soku z limonki
  • sól
  • szczypta granulowanego czosnku
  • świeża melisa

Sposób przyrządzania:

Serek rozetrzeć ze śmietaną, rozłożyć na 4 talerzach. Krewetki (lub łososia) dokładnie opłukać. Awokado obrać ze skórki, przekroić, wyjąć pestki, pokroić w plastry i rozłożyć dekoracyjnie razem z krewetkami (lub łososiem) na talerzach. Posypać solą, czosnkiem, pokropić sokiem z limonki i przybrać melisą.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Czosnek granulowany
  • Kwaśna śmietana
  • Krewetki
  • Limonka
  • Serek twarogowy
  • Melisa
  • Avocado
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Schab z jabłkiem i żurawiną

  • Mini kanapki z serem pleśniowym i krewetkami

  • Pasztet z gęsi z żurawiną

  • Gazpacho – hiszpański chłodnik (porcja dla 3-4 osób)

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Kruche ciasteczka – przepis podstawowy

    Sypkie składniki mieszamy ze sobą, dodajemy żółtka i margarynę i dokładnie ugniatamy. Ciasto podzielić na części, rozwałkować podsypując...

    więcej
  • Ptysie

    W rondlu podgrzać wodę z masłem, gdy sie rozpuści dodać mąkę, sól i cukier i mieszać do uzyskania jednolitej masy. Do wystudzonej masy wbijać...

    więcej
  • Czekoladowy suflet

    Nastawić piekarnik na 200 °C. 6 foremek do sufletów wysmarować masłem, oprószyć około 2 łyżkami cukru. Schłodzić foremki w lodówce. Stopić...

    więcej
  • Francuski Ratatouille z kozim serem

    Rozgrzać piekarnik do 180 °C. Umyć i pokroić w paski cukinie, papryki oraz bakłażana. Umieścić pokrojone warzywa na blasze do pieczenia i polać...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY