Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Francuski Ratatouille z kozim serem

A+ A-
drukuj
  • 2 opakowania koziego sera
  • 2 cukinie
  • 2 papryki (żółte lub czerwone)
  • 1 bakłażan
  • zielone oliwki
  • świeże zioła (rozmaryn, bazylia, tymianek)
  • oliwa z oliwek
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

Rozgrzać piekarnik do 180 °C. Umyć i pokroić w paski cukinie, papryki oraz bakłażana. Umieścić pokrojone warzywa na blasze do pieczenia i polać odrobiną oliwy z oliwek. Piec przez 20 minut.Następnie ułożyć krążki sera na talerzu razem z upieczonymi warzywami. Udekorować zielonymi oliwkami i świeżymi ziołami. Polać kilkoma kroplami oliwy z oliwek, posypać solą i pieprzem. Podawać z bułeczkami pszennymi.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Bakłażan
  • Rozmaryn
  • Bazylia
  • Ser kozi
  • Cukinia
  • Tymianek
  • Sól
  • Oliwa
  • Oliwki zielone
  • Papryka
  • Pieprz mielony

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Tarta z czekoladą i truskawkami

  • Smoothie

  • Sałatka z makrelą i pomidorkami

  • Babka wielkanocna dwukolorowa

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Ryba pieczona

    Duże, płaskie naczynie żaroodporne posmarować cienko oliwą. Ułożyć w nim filety z ryby(obsypane delikatnie pieprzem i solą do smaku) oraz cząstki...

    więcej
  • Faszerowana rolada

    Schab rozciąć tak, aby powstał jeden płaski płat. Czosnek zmiażdżyć. Mięso z jednej strony nasmarować oliwą, majerankiem, czosnkiem, solą i...

    więcej
  • Krewetki z grilla w aromatycznym sosie

    Krewetki opłukać. Nadziać na szpadki, przyprawić do smaku solą i pieprzem, skropić oliwą z oliwek i cytryną. Ułożyć na ruszcie i piec,...

    więcej
  • Sałatka śledziowa z buraczkami

    Ziemniaki i buraki gotujemy, studzimy, obieramy i kroimy w drobną kostkę. Cebulę siekamy. Ogórki, jabłko i płaty śledziowe kroimy w większą kostkę....

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY