Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Francuski Ratatouille z kozim serem

A+ A-
drukuj
  • 2 opakowania koziego sera
  • 2 cukinie
  • 2 papryki (żółte lub czerwone)
  • 1 bakłażan
  • zielone oliwki
  • świeże zioła (rozmaryn, bazylia, tymianek)
  • oliwa z oliwek
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

Rozgrzać piekarnik do 180 °C. Umyć i pokroić w paski cukinie, papryki oraz bakłażana. Umieścić pokrojone warzywa na blasze do pieczenia i polać odrobiną oliwy z oliwek. Piec przez 20 minut.Następnie ułożyć krążki sera na talerzu razem z upieczonymi warzywami. Udekorować zielonymi oliwkami i świeżymi ziołami. Polać kilkoma kroplami oliwy z oliwek, posypać solą i pieprzem. Podawać z bułeczkami pszennymi.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Bakłażan
  • Bazylia
  • Cukinia
  • Oliwa
  • Oliwki zielone
  • Papryka
  • Pieprz mielony
  • Rozmaryn
  • Ser kozi
  • Tymianek
  • Sól

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Warzywa z patelni

  • Dolmades

  • Jajka faszerowane z suszonymi pomidorami

  • Tort kawowo-czekoladowy

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Chłodnik z kefirem

    Warzywa dokładnie umyć oraz zetrzeć na tarce o grubych oczkach (ogórka dodatkowo obrać ze skórki). Śmietanę i kefir wymieszać, dodać starte...

    więcej
  • Bagietka francuska

    Drożdże wymieszać z ciepłą wodą w szklance, odstawić na 3 minuty. Dodać mąkę i połączyć z wodą. Ciasto odstawić na 20 minut i przykryć...

    więcej
  • Łosoś pieczony z fasolką szparagową

    Łososia piec w piekarniku przez około 30 minut w temperaturze 180 st. Fasolkę szparagową dusić na maśle około 10 min pod przykryciem. Całość...

    więcej
  • Szaszłyki z kurczaka i brzoskwiń

    Z musztardy, soku z cytryny, oliwy, wina, soli i pieprzu przygotować marynatę. Filet z kurczaka pokroić w dużą kostkę. Połączyć marynatę z mięsem...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY