Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Francuski Ratatouille z kozim serem

A+ A-
drukuj
  • 2 opakowania koziego sera
  • 2 cukinie
  • 2 papryki (żółte lub czerwone)
  • 1 bakłażan
  • zielone oliwki
  • świeże zioła (rozmaryn, bazylia, tymianek)
  • oliwa z oliwek
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

Rozgrzać piekarnik do 180 °C. Umyć i pokroić w paski cukinie, papryki oraz bakłażana. Umieścić pokrojone warzywa na blasze do pieczenia i polać odrobiną oliwy z oliwek. Piec przez 20 minut.Następnie ułożyć krążki sera na talerzu razem z upieczonymi warzywami. Udekorować zielonymi oliwkami i świeżymi ziołami. Polać kilkoma kroplami oliwy z oliwek, posypać solą i pieprzem. Podawać z bułeczkami pszennymi.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Bakłażan
  • Bazylia
  • Cukinia
  • Oliwa
  • Oliwki zielone
  • Papryka
  • Pieprz mielony
  • Rozmaryn
  • Ser kozi
  • Tymianek
  • Sól

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Pucharowe hamburgery

  • Risotto z kurczakiem curry

  • Deser po brytyjsku: bzowy Eton Mess

  • Wołowina po wiedeńsku

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Banica

    Z mąki, 6 łyżek wody i octu zagnieść twarde ciasto, następnie podzielić je na dwie części i odstawić na około pół godziny pod przykryciem. Jajka...

    więcej
  • Cytrusowe orzeźwienie II

    Do dzbanka wody dodać starty imbir oraz sok wyciśnięty z cytryn i jednej limonki. Drugą limonkę pokroić w plasterki, wrzucić do lemoniady, dodać...

    więcej
  • Deser czekoladowy fondant

    Czekoladę stopić w kąpieli wodnej, wcześniej odłożyć 4 kostki. Dodać cukier i wymieszać. Kiedy czekolada trochę ostygnie, dodać żółtka i ubite...

    więcej
  • Borówkowe smoothie

    Borówki opłukać, banana obrać ze skórki. Wszystkie składniki zmiksować w blenderze. Do gotowego napoju dodać kostki lodu.

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY