Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Cebulowe krążki

A+ A-
drukuj
  • 2 cebule
  • ½ szklanki mąki
  • 2 jajka
  • bułka tarta
  • sól
  • pieprz
  • ostra papryka
  • olej do smażenia

Sposób przyrządzania:

Cebulę pokroić w grube plastry i delikatnie oddzielić każdy krążek. Jajka dokładnie rozbić i doprawić. Krążki obtaczać kolejno w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Bułka tarta
  • Cebula
  • Papryka ostra
  • Sól
  • Jajka
  • Mąka
  • Pieprz biały
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Zupa cebulowa pod pierzynką

  • Rożki z szynki nadziewane serem mascarpone

  • Tarta z czekoladą i truskawkami

  • Roladki z szynką wędzoną i szałwią

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Jajka faszerowane

    Jajka przeciąć na pół, wyjąć żółtka. Serek połączyć z drobno posiekanym lub zmielonym łososiem i z żółtkami, posiekanym koperkiem oraz sokiem...

    więcej
  • Ricotta z owocami

    Truskawki pokroić w plasterki, dodać maliny. Wymieszać z ricottą, następnie posypać orzechami nerkowca. Smacznego!

    więcej
  • Pierogi z kaszą gryczaną

    Przygotować ciasto na pierogi według sprawdzonego przepisu. Kaszę ugotować na sypko i odstawić do przestudzenia. Twaróg rozdrobnić widelcem. Cebulę...

    więcej
  • Makaron fusilli z pomidorami, serem Ricotta i szparagami

    Pokroić cebulę w małą kostkę i usmażyć na złoto, dodać pokrojone pomidory, 3 listki bazylii i szklankę wody. Gotować na średnim ogniu, aż...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY