
Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.
Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe.
Sposób przyrządzania:
Do gotującego się bulionu dodać umyte i pokrojone warzywa (cebula w piórka, papryka w słupki, sparzony i obrany ze skórki pomidor - w kostkę), sprasowany czosnek oraz ciecierzycę z zalewą. Gotować pod przykryciem przez około 25 minut, przy czym pod koniec dodać pokrojony w paski por, doprawić. Zupę można podawać samodzielnie lub z grzankami.
lub wyszukaj w przepisach
Pieczywo pokroić w kromki, ułożyć na blasze do pieczenia. Skropić oliwą z oliwek, piec w temperaturze około 200°C przez ok 3-5 minut. Papryki obmyć...
więcejPucharek z jogurtem wstawiamy do zamrażarki na około pół godziny. Po wyjęciu ozdabiamy wierzch borówkami lub zalewamy zimnym sosem borówkowym,...
więcejWołowinę, włoszczyznę i przyprawy zalać wodą w dużym garnku, zagotować i zmniejszyć ogień. Gotować około 2-3 godziny, aż bulion będzie...
więcejNastawić piekarnik na 200 °C. 6 foremek do sufletów wysmarować masłem, oprószyć około 2 łyżkami cukru. Schłodzić foremki w lodówce. Stopić...
więcej