Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Zupa z ciecierzycą

A+ A-
drukuj
  • puszka ciecierzycy F&J
  • 680g przecieru pomidorowego F&J
  • 1 l bulionu warzywnego
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 duża cebula
  • 1 duży pomidor
  • por
  • przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka mielona, oregano, bazylia, chilli, kolendra

Sposób przyrządzania:

Do gotującego się bulionu dodać umyte i pokrojone warzywa (cebula w piórka, papryka w słupki, sparzony i obrany ze skórki pomidor - w kostkę), sprasowany czosnek oraz ciecierzycę z zalewą. Gotować pod przykryciem przez około 25 minut, przy czym pod koniec dodać pokrojony w paski por, doprawić. Zupę można podawać samodzielnie lub z grzankami.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Por
  • Bazylia
  • Bulion
  • Cebula
  • Czosnek
  • Przecier pomidorowy
  • Sól
  • Oregano
  • Kolendra
  • Papryka słodka
  • Pieprz mielony
  • Ciecierzyca
  • Pomidory

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Sałatka z serem scamorza i figami

  • Gnocchi

  • Nóżki "spieczone słońcem"

  • Rolada schabowa ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Ryba pieczona

    Duże, płaskie naczynie żaroodporne posmarować cienko oliwą. Ułożyć w nim filety z ryby(obsypane delikatnie pieprzem i solą do smaku) oraz cząstki...

    więcej
  • Polędwiczki cielęce w sosie gorgonzola

    Mięso umyć, pokroić w kawałki, przyprawić solą, pieprzem, majerankiem, ziołami prowansalskimi oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem i...

    więcej
  • Roladki z szynki z melonem i kaparami

    Serek wymieszać z lekko posiekanymi kaparami, solą, pieprzem i oliwą. Na plasterkach szynki układać masę z serka i delikatnie zwijać w roladki. Melona...

    więcej
  • Puchar sułtański

    Cukier wolno podgrzewać w suchym rondlu, jak się skarmelizuje dodać połowę śmietanki i podgrzewać, aż zgęstnieje. Sos czekoladowy: gorzką...

    więcej