
Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.
Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe.
Sposób przyrządzania:
Rozgrzać piekarnik do 200 ° C. Obciąć zdrewniałe końce fasolki (z jednej strony), wrzucić do wrzącej wody i gotować około 3-4 minut. Odcedzić. Z foli aluminiowej urwać około ½ m i złożyć na pół, aby stworzyć podwójną warstwę. Umieścić na środku 2 łyżki sosu pomidorowego z bazylią, a na tym ¼ ilości zielonej fasolki. Na fasolce położyć filet z ryby, skórą do dołu i skropić lekko oliwą. Wycisnąć sok z ponad pół cytryny, a następnie lekko przyprawić solą i pieprzem. Pociągnąć brzegi folii do góry i połączyć ze sobą aby utworzyć szczelną paczkę. Powtórzyć z pozostałymi składnikami, aby stworzyć trzy kolejne paczki, a następnie przenieść na blachę. Piec przez 15 do 18 minut, zależnie od grubości filetów. Wyjąć z piekarnika i odstawić na chwilę, potem ostrożnie rozpakować. Należy sprawdzić, czy ryba jest ugotowane i płatki łatwo rozchodzą się. Na każdy filet nałożyć jedną łyżeczkę Pesto a następnie ostrożnie przełożyć na talerz. Położyć ćwiartkę cytryny przy każdej porcji.
lub wyszukaj w przepisach
Ryż gotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W woku rozgrzać łyżkę oleju, dodać drobno posiekany czosnek i imbir, chwilę podsmażać, dodać...
więcejWarstwa czekoladowa W małej misce rozpuść żelatynę w mleku, energicznie mieszając. W rondelku podgrzać śmietanę z cukrem, następnie wrzucić...
więcejNa rozgrzaną patelnię grillową włożyć dorsza grillując go 6-8 minut z jednej strony. Na patelnię wlać olej, wrzucić opłukany szpinak oraz drobno...
więcejJajka ugotować, ostudzić, a następnie przekroić na pół i wydrążyć z nich żółtka. Żółtka wymieszać z majonezem, doprawić solą i pieprzem. W...
więcej