Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.
Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe.
Sposób przyrządzania:
Cebule posiekać,sałatę lodową oraz ser Beemster Royaal pokroić w cienkie paski. Podgrzać oliwę w garnku do zupy i podsmażyć cebule. Kostki bekonu smażyć oddzielnie na patelni do momentu, aż staną się przyjemnie chrupiące, następnie odłożyć je na bok. Dodać groszek, bulion oraz połowę pasków sałaty do cebul w garnku i gotować na małym ogniu przez 10 minut, a następnie zmiksować zupę za pomocą ręcznego blendera. Doprawić pieprzem i solą do smaku. Dorzucić pozostałe paski sałaty, kostki bekonu oraz ser do zupy i zamieszać. Podawać z pełnoziarnistym chlebem z dodatkiem gorczycy i ostrego sosu musztardowego z warzywami.
lub wyszukaj w przepisach
Zasypać śliwki w rondlu cukrem, wymieszać, przykryć i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 100 °C na 8 godzin. Po upływie 3 godzin odkryć rondel....
więcejBób ugotować w osolonej wodzie. Ostudzić. Dodać natkę pietruszki, sok z cytryny, oliwę i papryczkę. Używając blendera zmiksować na jednolitą...
więcejRozgrzać piekarnik do 220 ° C. Obrać słodkie ziemniaki, odciąć końce, pokroić w ćwiartki. Włożyć ziemniaki do dużej miski, dodać olej,...
więcejPomidory sparzyć i obrać ze skórki. Ogórka, paprykę (bez pestek), czosnek i cebulę obrać, pokroić na kawałki i zmiksować, dodając ocet winny,...
więcej