Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Pieczone gęsie nogi z jabłkiem i pomidorkami

A+ A-
drukuj
  • 4 gęsie udka
  • 2 duże jabłka
  • pomidorki koktajlowe
  • przyprawy: sól, pieprz, majeranek, tymianek

Sposób przyrządzania:

Udka obmyć, natrzeć przyprawami, włożyć do piekarnika. Piec w temperaturze 180 °C przez około dwie godziny (po godzinie przewrócić udka na drugą stronę), aż do uzyskania efektu zrumienienia. Na około pół godziny przed końcem dodać do piekarnika przyprawione, pokrojone w grubsze plastry (lub łódki) jabłka, a na około 5 minut przed końcem - również doprawione i przekrojone na pół pomidorki koktajlowe. Po wyłożeniu na talerz, polać pozostałym w naczyniu sosem. Można podawać dodatkowo z miksem sałat.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Tymianek
  • Jabłka
  • Sól
  • Majeranek
  • Pieprz mielony
  • Pomidory koktajlowe

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Łosoś w papilotach

  • Ciasteczka z lentilkami

  • Pasztet z tofu

  • Bulion azjatycki z polędwicą wołową

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Awokado smoothie

    Szpinak opłukać, kawałki ogórka i awokado obrać, a następnie pokroić w mniejsze kawałki (obierając awokado, należy pamiętać o usunięciu pestki)....

    więcej
  • Krem z brokułów

    Brokuły ugotować na parze i zmiksować w blenderze razem z bulionem. Doprawić do smaku. Dodać gęstą śmietanę i wymieszać. Danie podawać z...

    więcej
  • Ricotta z owocami

    Truskawki pokroić w plasterki, dodać maliny. Wymieszać z ricottą, następnie posypać orzechami nerkowca. Smacznego!

    więcej
  • Zupa czosnkowa

    Podgrzać oliwę i dodać niezbyt cienko pokrojony czosnek. Zanim czosnek zbrązowieje dodać szynkę i chleb. Gotować przez kilka minut, dodać paprykę, a...

    więcej