Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Sałatka z rukolą i kiełkami

A+ A-
drukuj
  • 15g surowych kiełków lucerny
  • 100g czerwonych pomidorów
  • 50g surowej roszponki
  • 15g surowej cebuli
  • 20g surowych oliwek zielonych
  • 15g oliwy z oliwek
  • 5g octu balsamicznego

Sposób przyrządzania:

Pomidora i oliwki pokroić w plastry. Roszponkę oraz kiełki opłukać pod wodą i osuszyć.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Cebula
  • Kiełki sojowe
  • Ocet balsamiczny
  • Oliwki zielone
  • Pomidory
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Francuski Ratatouille z kozim serem

  • Krem z pomidorów

  • Śledź pod pierzynką

  • Zupa chrzanowa

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Dżem pomidorowy z wanilią

    Pomidory obrać ze skórki, pokroić w kawałki i wrzucić do garnka. Wsypać część cukru, dodać sok z cytryny do smaku i dusić powoli około 1,5...

    więcej
  • Sałatka pomidorowo-szparagowa

    Pomidory sparzyć i obrać ze skórki, następnie pokroić w plasterki. Szparagi ugotować, usunąć twarde końcówki i przekroić na pół. Pomidory,...

    więcej
  • Domowa chałwa

    Nasiona sezamu zmielić w młynku do kawy. Dodać miód, wanilię i olej sezamowy. Wymieszać. Podawać z malinami.

    więcej
  • Kaszotto z mieloną wołowiną

    Kaszę jaglaną wrzucić na osolony wrzątek i gotować około 20 minut. Na patelni rozgrzać oliwę i wrzucić zmielone mięso wołowe. Smażyć przez...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY