Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Ratatouille

A+ A-
drukuj
  • 6 pomidorów
  • 2 cebule
  • 2 czerwone papryki
  • 1 bakłażan
  • 2 cukinie
  • 4 ząbki czosnku
  • oliwa z oliwek
  • tymianek
  • przyprawy - sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić na duże kawałki. Cebulę obrać, pokroić w krążki i zeszklić na patelni rozgrzanej oliwą. Paprykę pokroić w paski, a bakłażana w kostkę. Dodać do cebuli razem z pomidorem i smażyć przez około 5 minut. Po 2-3 minutach dodać cukinię pokrojoną w plasterki, czosnek przeciśnięty przez praskę i przyprawy. Podawać z pieczywem.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Bakłażan
  • Cebula
  • Cukinia
  • Czosnek
  • Oliwa
  • Papryka
  • Pieprz czarny
  • Pomidory
  • Tymianek
  • Sól

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Makaron z pomidorami z pieca i oliwkami

  • Zupa z kalafiorem i szparagami

  • Pieczone pierożki z fetą i oliwkami

  • Liptauer

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Mus czekoladowy wg Audrey Hepburn

    Rozkrusz trzy czwarte (300 g) czekolady na drobne kawałki i włóż do rondla: roztop w kąpieli wodnej na wolnym ogniu, stale mieszając. Kiedy czekolada...

    więcej
  • Szparagi z szynką w sosie beszamelowym

    Szparagi białe obrać ze skórki , odciąć zdrewniałe końcówki, ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Formę do zapiekania wysmarować...

    więcej
  • Kanapka Deluxe

    Pierś kurczaka pokroić na podłużne paseczki i wymarynować w oleju, tymianku i czosnku ok. 1-2 godzin. Piec na grillu lub patelni grillowej do...

    więcej
  • Horta - zielona wyspa

    Zieleninę dokładnie opłukać, odciąć końcówki u nasady i zbrązowiałe liście, następnie włożyć do głębokiego naczynia z gotującą się wodą...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY