Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Ratatouille

A+ A-
drukuj
  • 6 pomidorów
  • 2 cebule
  • 2 czerwone papryki
  • 1 bakłażan
  • 2 cukinie
  • 4 ząbki czosnku
  • oliwa z oliwek
  • tymianek
  • przyprawy - sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić na duże kawałki. Cebulę obrać, pokroić w krążki i zeszklić na patelni rozgrzanej oliwą. Paprykę pokroić w paski, a bakłażana w kostkę. Dodać do cebuli razem z pomidorem i smażyć przez około 5 minut. Po 2-3 minutach dodać cukinię pokrojoną w plasterki, czosnek przeciśnięty przez praskę i przyprawy. Podawać z pieczywem.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Bakłażan
  • Cebula
  • Cukinia
  • Czosnek
  • Tymianek
  • Sól
  • Oliwa
  • Papryka
  • Pieprz czarny
  • Pomidory

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Sałatka z serem Tomino i borówkami

  • Kaczka pieczona

  • Zupa cebulowa pod pierzynką

  • Kurczak curry ze szpinakiem

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Domowe pączki

    Z drożdży, mleka i 3 łyżek mąki zrobić rozczyn i odstawić do wyrośnięcia. Ser zmielić. Pozostałą mąkę połączyć z posiekanym masłem,...

    więcej
  • Cielęcina duszona w sosie śmietanowym

    Mięso obmyć, pokroić w plastry, obtoczyć w mące, zrumienić na rozgrzanym maśle, a następnie dusić pod przykryciem przez około 10-15 minut, dodając...

    więcej
  • Tortilla ze szparagami i ricottą

    Szparagi obrać, odciąć twarde końcówki, ugotować na parze lub w wodzie, lekko osolić. Placki tortilli podgrzać na suchej patelni, następnie...

    więcej
  • Babka wielkanocna dwukolorowa

    Jajka i cukier wymieszać, dobrze utrzeć, dodać obie mąki i proszek do pieczenia. Wlać roztopione i ostudzone masło. Dobrze wymieszać ciasto. Do...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY