Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Ciabatta ze steakiem z guacamole i serem feta

A+ A-
drukuj
  • ciabatta
  • stek z rostbefu
  • awokado
  • sok z 1 limonki
  • ząbek czosnku
  • 1 łyżka kolendry
  • ser feta
  • pomidorki koktajlowe

Sposób przyrządzania:

Stek upiec na patelni grillowej i po odpoczęciu pokroić w paski w poprzek włókien. Przygotować guacamole - awokado rozgnieść i połączyć ze startym czosnkiem, sokiem z limonki, posiekaną kolendrą, solą i pieprzem. Ciabattę podgrzać na grillu. Kawałki steka układać na bułce posmarowanej guacamole z pokruszoną fetą i pomidorkami koktajlowymi.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Ciabatta
  • Ser feta
  • Czosnek
  • Rostbef
  • Kolendra
  • Limonka
  • Awokado
  • Pomidory koktajlowe

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Łosoś w papilotach

  • Ciabatta ze steakiem z guacamole i serem feta

  • Pasztet z gęsi z żurawiną

  • Musaka

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Faszerowana rolada

    Schab rozciąć tak, aby powstał jeden płaski płat. Czosnek zmiażdżyć. Mięso z jednej strony nasmarować oliwą, majerankiem, czosnkiem, solą i...

    więcej
  • Placki z cukinią (około 20 sztuk)

    W misce wymieszać dokładnie mąkę ze szczyptą soli, jajkiem i mlekiem. Połączyć z cukinią, startą na tarce o grubych oczkach. Doprawić świeżo...

    więcej
  • Tarta z czekoladą i truskawkami

    Z mąki, masła, wody, cukru pudru i żółtka szybko zagnieść ciasto. Wstawić do lodówki na 30 minut. Formę w kształcie serca cienko posmarować...

    więcej
  • Jagnięcina w musztardzie z purre ziemniaczano selerowym

    Mięso posmarować musztardą Dijon, posolić. Piec na patelni grillowej 5-7 minut. Pokroić w poprzek włókien na drobne paski. Ziemniaki i seler pokroić...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY