Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Ciabatta ze steakiem z guacamole i serem feta

A+ A-
drukuj
  • ciabatta
  • stek z rostbefu
  • awokado
  • sok z 1 limonki
  • ząbek czosnku
  • 1 łyżka kolendry
  • ser feta
  • pomidorki koktajlowe

Sposób przyrządzania:

Stek upiec na patelni grillowej i po odpoczęciu pokroić w paski w poprzek włókien. Przygotować guacamole - awokado rozgnieść i połączyć ze startym czosnkiem, sokiem z limonki, posiekaną kolendrą, solą i pieprzem. Ciabattę podgrzać na grillu. Kawałki steka układać na bułce posmarowanej guacamole z pokruszoną fetą i pomidorkami koktajlowymi.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Ciabatta
  • Ser feta
  • Czosnek
  • Rostbef
  • Kolendra
  • Limonka
  • Awokado
  • Pomidory koktajlowe

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Sałatka z makreli

  • Chłodnik z moreli

  • Małże w sosie pomidorowo – czosnkowym

  • Lemoniada miętowo-arbuzowa

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Panini z pieczoną papryką i cukinią

    Do oliwy z oliwek dodać zioła i czosnek, całość zamieszać. Pociąć paprykę na 8 szerokich pasków, a cukinię wzdłuż, na długie plastry. Omaścić...

    więcej
  • Raclette

    Ziemniaki ugotować w mundurkach. Boczek lub wędlinę podsmażyć. Ser roztopić w urządzeniu raclette. Dodatki i wędlinę ułożyć na talerzu,...

    więcej
  • Ciasteczka zuziowe

    Ciasto wyrobić i schłodzić w lodówce przez około 2 godziny. Potem rozwałkować ciasto na grubość około 3 milimetrów, wykrawać kółeczka...

    więcej
  • Grillowana pierś w ziołach

    Pierś grillować na patelni lub grillu elektrycznym, warzywa dusić w oliwie na patelni pod przykryciem przez około 8 minut pod koniec dodać zioła. Danie...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY