Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Ciabatta ze steakiem z guacamole i serem feta

A+ A-
drukuj
  • ciabatta
  • stek z rostbefu
  • awokado
  • sok z 1 limonki
  • ząbek czosnku
  • 1 łyżka kolendry
  • ser feta
  • pomidorki koktajlowe

Sposób przyrządzania:

Stek upiec na patelni grillowej i po odpoczęciu pokroić w paski w poprzek włókien. Przygotować guacamole - awokado rozgnieść i połączyć ze startym czosnkiem, sokiem z limonki, posiekaną kolendrą, solą i pieprzem. Ciabattę podgrzać na grillu. Kawałki steka układać na bułce posmarowanej guacamole z pokruszoną fetą i pomidorkami koktajlowymi.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Ciabatta
  • Ser feta
  • Czosnek
  • Rostbef
  • Kolendra
  • Limonka
  • Awokado
  • Pomidory koktajlowe

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Focaccia z rozmarynem i suszonymi pomidorami

  • Grillowana polenta z cukinią i sałatką pomidorową

  • Gęś pieczona z gruszkami i jabłkami

  • Tiramisu

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Kurczak z chilli z makaronem ryżowym

    Piersi z kurczaka pokroić w małe kawałeczki, paprykę w paski, makaron ryżowy namoczyć w wodzie aż zmięknie. W woku lub na głębokiej patelni...

    więcej
  • Sok owocowo-warzywny

    Buraki, marchew, jabłka opłukać, obrać i pokroić na drobne kawałki. Imbir zetrzeć. Wszystkie składniki zmiksować.

    więcej
  • Tort kawowo-czekoladowy

    Rozgrzać piekarnik do 100 ºC. Wysmarować masłem lub wyłożyć papierem do pieczenia dno i ścianki tortownicy o średnicy 25 cm. Włożyć posiekaną...

    więcej
  • Deser czekoladowy fondant

    Czekoladę stopić w kąpieli wodnej, wcześniej odłożyć 4 kostki. Dodać cukier i wymieszać. Kiedy czekolada trochę ostygnie, dodać żółtka i ubite...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY