Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Filet zapiekany w serze i żurawinie

A+ A-
drukuj
  • 200g surowego filetu z piersi kurczaka
  • 100g surowego ananasa
  • 10g konfitury z żurawiny
  • 20g sera Gouda
  • 200g surowego brokułu
  • 10g oliwy z oliwek

Sposób przyrządzania:

Brokuły podgotować na parze przez 2 minuty. W międzyczasie wstawić do naczynia żaroodpornego filet, ananas, podgotowane brokuły i posypać startym serem żółtym. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut. podawaj z żurawiną.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Brokuły
  • Filet z kurczaka
  • Żurawina
  • Oliwa
  • Ananas
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Kaszotto z mieloną wołowiną

  • Ciasto rabarbarowe z migdałową kruszonką

  • Gęś pieczona z gruszkami i jabłkami

  • Buraczki na zimę

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Suflety paprykowe z serem

    Olej na patelni podgrzać i delikatnie podsmażać cebulę oraz papryki (przez 4–6 minut, aż zmiękną i większość wilgoci wyparuje). Zmiksować...

    więcej
  • Tuńczyk w sałatce na ciepło

    Do szklanej miseczki wrzucić czarne oliwki, pomidory suszone, starty parmezan i cebulę pokrojoną w plasterki, całość skropić oliwą i dodać białego...

    więcej
  • Jagnięcina w musztardzie z purre ziemniaczano selerowym

    Mięso posmarować musztardą Dijon, posolić. Piec na patelni grillowej 5-7 minut. Pokroić w poprzek włókien na drobne paski. Ziemniaki i seler pokroić...

    więcej
  • Roladki z szynką wędzoną i szałwią

    Nagrzać piekarnik do 200°C. Pociąć ser Beemster Royaal na 10 kostek równej wielkości, a następnie umieścić każdą kostkę na liściu szałwii i...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY