Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Filet zapiekany w serze i żurawinie

A+ A-
drukuj
  • 200g surowego filetu z piersi kurczaka
  • 100g surowego ananasa
  • 10g konfitury z żurawiny
  • 20g sera Gouda
  • 200g surowego brokułu
  • 10g oliwy z oliwek

Sposób przyrządzania:

Brokuły podgotować na parze przez 2 minuty. W międzyczasie wstawić do naczynia żaroodpornego filet, ananas, podgotowane brokuły i posypać startym serem żółtym. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut. podawaj z żurawiną.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Brokuły
  • Filet z kurczaka
  • Żurawina
  • Oliwa
  • Ananas
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Spaghetti

  • Focaccia z serem żółtym

  • Sałatka z serem pizzicotti i wędzoną wołowiną

  • Sałatka z makreli

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Żurek wielkanocny w chlebkach

    Wędlinę drobno pokrojoną wraz z warzywami zalać wodą i gotować około pół godziny do miękkości warzyw. Dodać żur i zagotować, doprawić...

    więcej
  • Grillowanie krewetki

    Krewetki oczyścić. Z pozostałych składników przygotować marynatę. Wrzucić do niej krewetki i zamieszać by równomiernie pokryły się zalewą....

    więcej
  • Wiedeński strudel jabłkowy

    Mąkę, sól, olej i ciepłą wodę wymieszać, a następnie wyrobić ciasto i odstawić na pół godziny pod przykryciem. Po upłynięciu wskazanego czasu...

    więcej
  • Pieczeń cielęca z indykiem i marchewką

    Mięso umyć, osuszyć, zalać marynatą zrobioną z posiekanej cebuli, czosnku, bulionu, wina i przypraw i odstawić na noc do lodówki. Następnego dnia...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY