Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Filet zapiekany w serze i żurawinie

A+ A-
drukuj
  • 200g surowego filetu z piersi kurczaka
  • 100g surowego ananasa
  • 10g konfitury z żurawiny
  • 20g sera Gouda
  • 200g surowego brokułu
  • 10g oliwy z oliwek

Sposób przyrządzania:

Brokuły podgotować na parze przez 2 minuty. W międzyczasie wstawić do naczynia żaroodpornego filet, ananas, podgotowane brokuły i posypać startym serem żółtym. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut. podawaj z żurawiną.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Brokuły
  • Filet z kurczaka
  • Żurawina
  • Oliwa
  • Ananas
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Ciasto rabarbarowe z migdałową kruszonką

  • Indyk z leczo i ryżem

  • Zupa serowa z ziołami

  • Stek z kolorowym pieprzem

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Rösti

    Ziemniaki ugotować w mundurkach na półtwardo w osolonej wodzie, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę posiekać, ser zetrzeć na tarce o...

    więcej
  • Sałatka z rukolą i kiełkami

    Pomidora i oliwki pokroić w plastry. Roszponkę oraz kiełki opłukać pod wodą i osuszyć.

    więcej
  • Omlet ze szpinakiem

    Jajka dokładnie ubić widelcem z odrobiną wody i doprawić solą i pieprzem. Posiekaną cebulę zeszklić na oleju czosnkowym, dodać pokrojoną w paski...

    więcej
  • Pasztet z gęsi z żurawiną

    Żurawinę moczyć przez około godzinę w nalewce, natomiast bułkę - do miękkości w wodzie. Do garnka z wodą włożyć pokrojone na kawałki udka i...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY