Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Sałatka pomidorowo-szparagowa

A+ A-
drukuj
  • duży pęczek zielonych szparagów
  • 4 pomidory
  • 200g świeżego szpinaku
  • 4 łyżki octu winnego
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • przyprawy - sól i pieprz

Sposób przyrządzania:

Pomidory sparzyć i obrać ze skórki, następnie pokroić w plasterki. Szparagi ugotować, usunąć twarde końcówki i przekroić na pół. Pomidory, szpinak i szparagi wymieszać, polać marynatą z octu winnego i oliwy. Na koniec doprawić do smaku.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Szparagi
  • Szpinak
  • Sól
  • Ocet winny
  • Oliwa
  • Pieprz czarny
  • Pomidory

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Sorbet jabłkowy

  • Sałatka z serem Tomino i borówkami

  • Krewetki w czosnku z awokado

  • Wrap z serem stracchino i rukolą

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Wiedeński strudel jabłkowy

    Mąkę, sól, olej i ciepłą wodę wymieszać, a następnie wyrobić ciasto i odstawić na pół godziny pod przykryciem. Po upłynięciu wskazanego czasu...

    więcej
  • Szaszłyki z pomidorkami, mozzarellą i bazylią

    Pomidorki przepłukać i osuszyć. Kulki mozzarelli, pomidory i listki bazylii nadziewać kolejno na patyczki do szaszłyków. Gotowe szaszłyki skropić...

    więcej
  • Pierś z gęsi z pierożkami z kaszy gryczanej i marchewką

    Piersi z gęsi umyć dzień wcześniej i pozostawić na noc do wymoczenia w wodzie, dodając 2 łyżki soli. Następnego dnia gęś wyjąć z wody, osuszyć,...

    więcej
  • Tost z jajkiem w koszulce

    W rondelku wypełnionym do połowy zagotować wodę, dolać octu, skręcić palnik tak aby woda tylko „mrugała”. Do kubeczka lub na spodek rozbić...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY