Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Woda z cytryną, pomarańczą i miętą

A+ A-
drukuj
  • plasterek cytryny
  • plasterek pomarańczy
  • 2–3 listki mięty
  • 2–3 kostki lodu
  • woda mineralna niegazowana

Sposób przyrządzania:

Owoce opłukać, pokrojone plasterki wrzucić do szklanki i lekko rozgnieść. Dodać wodę mineralną i kostki lodu. Smacznego!

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Cytryny
  • Woda
  • Lód
  • Mięta
  • Pomarańcz

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Salsa meksykańska

  • Zielone farfalle

  • Rożki z szynki nadziewane serem mascarpone

  • Naleśniki pomarańczowe

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Tarta porowa z boczkiem

    Wyrobić ciasto. Rozwałkować i wyłożyć nim formę na tartę. Nakłuć widelcem i schłodzić w lodówce przez ok. 1 godzinę. Przygotować farsz: w...

    więcej
  • Madrycki dressing

    Składniki dobrze wymieszać w shakerze. Podawać z awokado, ogórkiem, pomidorami, mango, jabłkami, papają.

    więcej
  • Smoothie

    Wszystkie składniki, oprócz orzechów, należy włożyć do blendera i zmiksować na jednolitą masę (w zależności od oczekiwanej konsystencji). Smacznego!

    więcej
  • Parmigiana z białym serem robiola i miętowym pesto

    Zmiksować listki mięty z 2 łyżkami oliwy, kostką lodu, solą i pieprzem. Umyć, poszatkować i szybko zgrillować warzywa. W brytfannie ułożyć...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY

  • Coctail party

    Sycące, łatwo przyswajalne....

    zobacz więcej
  • Podróże śniadaniowe

    zobacz więcej