Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Musaka

A+ A-
drukuj
  • gulasz wołowy chudy 100g,
  • cukinia 100g,
  • bakłażan 100g,
  • cebula 50g,
  • przecier pomidorowy 100g,
  • mleko kokosowe 100g,
  • masło klarowane,
  • oliwa 20g,
  • gałka muszkatołowa 5g,
  • cynamon 5g,
  • żółtko jaja kurzego 30g,
  • mąka ryżowa 20g,
  • ser cheddar min 50% tł. 30g

Sposób przyrządzania:

Mięso zmielić, wymieszać z jajem, oliwą i przyprawami. Warzywa pokroić w drobną kostkę, lub cienkie plastry wymieszać z mieloną wołowiną. Z masła klarowanego, mleka kokosowego i mąki ryżowej przygotować sos beszamelowy. Połączyć wszystkie składniki, posypać startym serem i piec w 180 st. przez około 45 minut.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Bakłażan
  • Cebula
  • Cukinia
  • Cynamon
  • Oliwa
  • Pomidory
  • Przecier pomidorowy
  • Mleko kokosowe
  • Wołowina

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Grillowany leszcz

  • Polędwiczki cielęce w sosie żurawinowym

  • Spinakopita

  • Kurczak z karczochami

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Bogracz

    Wołowinę i boczek pokroić w średniej wielkości kostkę, cebulę - w małą kostkę. Dodać do dużego, głębokiego garnka z podgrzanymi czterema...

    więcej
  • Wątróbka z jabłkiem

    Wątróbkę dokładnie oczyścić z błon. Obtoczyć w mące i zrumienić na patelni, dodać grubo pokrojoną cebulę, następnie jabłka pokrojone w...

    więcej
  • Pikantny kurczak z orzechami i chilli

    Pokroić cebulę – w plasterki, młode cebulki/szalotki i czosnek – w drobne kawałki, chilli – w paseczki. Również w niewielkie kawałki pokroić...

    więcej
  • Stek cielęcy w sosie borowikowym

    Mięso umyć, osuszyć, pokroić w plastry, lekko rozbić, przyprawić solą i pieprzem, a następnie usmażyć na rozgrzanej patelni do uzyskania efektu...

    więcej