Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Sakiewki nadziewane pieczarkami

A+ A-
drukuj
  • 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego
  • 100g pieczarek
  • 1 cebula
  • 1 jajko
  • 50 g startego sera żółtego
  • 1-2 łyżki masła
  • sól
  • pieprz do smaku

Sposób przyrządzania:

Pieczarki i cebulę obrać, drobno pokroić i podsmażyć na maśle. Po przestygnięciu wymieszać z serem, doprawić solą i pieprzem. Ciasto francuskie rozłożyć na stolnicy, pokroić na jednakowe kwadraty o boku około 7-8 cm. Na każdym kłaść farsz. Brzegi ciasta posmarować roztrzepanym jajkiem, cztery brzegi zlepić razem tworząc sakiewkę. Ponownie posmarować jajkiem, ułożyć w odstępach na płytkiej blasze i piec około 20 minut w temperaturze 180°C, aż nabiorą złotego koloru.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Cebula
  • Ser żółty tarty
  • Ciasto francuskie
  • Sól
  • Jajka
  • Masło
  • Pieczarki
  • Pieprz biały

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Ciabatta ze steakiem z guacamole i serem feta

  • Sernik

  • Łosoś teriyaki z grilla

  • Burek z serem

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Koktajl - Truskawkowa Margarita

    Nektar truskawkowy oraz napój z cytryny i limonki należy dobrze schłodzić, najlepiej w zamrażalniku. Kiedy nektar zgęstnieje, należy dokładnie...

    więcej
  • Łosoś pieczony z fasolką szparagową

    Łososia piec w piekarniku przez około 30 minut w temperaturze 180 st. Fasolkę szparagową dusić na maśle około 10 min pod przykryciem. Całość...

    więcej
  • Rolada cielęca z pieczonymi ziemniaczkami

    Mięso obmyć, osuszyć, usunąć kości, lekko rozbić, oprószyć solą, pieprzem i majerankiem. Boczek pokroić w plastry, rozłożyć na mięsie razem z...

    więcej
  • Kiełki z patelni

    Kiełki razem z olejem wrzucić na rozgrzaną patelnię i krótko podsmażyć - do podgrzania, idealne jako dodatek do dań głównych.

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY