Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Fritata z łososiem i szpinakiem

A+ A-
drukuj
  • 180 g jajko kurze
  • 10 g oliwy
  • 100g wędzonego łososia
  • 100g świeżego szpinaku
  • 10 g czosnku
  • 10g szalotki

Sposób przyrządzania:

Rozgrzać na patelni oliwę, ubić trzy jajka i wylać do naczynia masę jajeczną, następnie dodać kawałki łososia. Szpinak podsmażyć z szalotką i czosnkiem na oliwie. Dolać masę jajeczną. Smażyć z obu stron po ok. 2 minuty. Danie gotowe. Smacznego!

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Cebula
  • Czosnek
  • Sól
  • Jajka
  • Łosoś wędzony
  • Oliwa

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Muffinki z jabłkami

  • Tortilla ze szparagami i ricottą

  • Mini tarty z warzywami

  • Burek z serem

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Deser czekoladowy fondant

    Czekoladę stopić w kąpieli wodnej, wcześniej odłożyć 4 kostki. Dodać cukier i wymieszać. Kiedy czekolada trochę ostygnie, dodać żółtka i ubite...

    więcej
  • Wakacyjne brownie

    Piekarnik nagrzać do 170 °C. Formę wyłożyć wysmarowanym tłuszczem papierem do pieczenia. Do roztopionego w połowie masła dodać połamaną w kostkę...

    więcej
  • English Breakfast

    Na oliwie podsmażyć na rumiano kiełbaski. Wstawić do nagrzanego piekarnika aby nie ostygły. Na tłuszczu ze smażenia zrumienić bekon. Dodać go do...

    więcej
  • Ciasteczka z lentilkami

    Masło utrzeć z cukrem, dodać jajko i wymieszać. Dodać mąkę, sodę, sól i dokładnie wymieszać lub zmiksować. Do masy dodać rodzynki, rozdrobnioną...

    więcej