Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Sałatka z grillowanym kurczakiem

A+ A-
drukuj
  • filet z kurczaka 100 g
  • szpinak 100 g
  • pomidor 200 g
  • pestki dyni 15 g
  • oliwa 15 g
  • ocet balsamiczny 10 g
  • ser feta 50 g
  • czosnek 5 g
  • miód 5g
  • oregano 5g

Sposób przyrządzania:

Pokroić w kostkę filet z kurczaka, natrzeć oliwą i wrzucić na ruszt. Piec z każdej strony 1-2 minuty. Następnie pokroić pomidora, ser feta, dodać szpinak i skropić całość sosem z octu balsamicznego, miodu i czosnku. Dodać grillowanego kurczaka i na koniec posypać danie pestkami dyni i oregano. Smacznego!

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Czosnek
  • Filet z kurczaka
  • Miód
  • Ocet
  • Oliwa
  • Pomidory
  • Ser feta
  • Szpinak
  • Oregano
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Szczupak pieczony w boczku

  • Kanapka Deluxe

  • Zupa serowa z ziołami

  • Ratatouille

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Pieczone bataty

    Nagrzać piekarnik do 200°C. Naciąć każdego ziemniaka kilka razy nożem i umieścić na blasze wyłożonej folią. Piec do miękkości około 45 minut....

    więcej
  • Wrap z serem stracchino i rukolą

    Rozłożyć ser na placku wrap zawinąć i włożyć do gorącego piekarnika na 5 minut, następnie rozwinąć, dołożyć rukolę i zwinąć z powrotem.

    więcej
  • Granatowa Sangria

    Sok z granatu i sok jabłkowy wymieszać z syropem cukrowym. Pomarańczę i kiwi obrać ze skórki i pokroić w cienkie plasterki. Obrane mango pokroić na...

    więcej
  • Zupa jarzynowa z brukselką

    Marchewkę, pietruszkę, selera i pora pokroić w plasterki. Gotować w bulionie. Gdy warzywa zaczną mięknąć dodać brukselkę i gotować jeszcze kilka...

    więcej