Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Tortelloni z pesto i parmezanem

A+ A-
drukuj
  • 1 opakowanie tortelloni z ricottą i ze szpinakiem
  • 1 słoik sosu pesto
  • 100 ml słodkiej śmietanki
  • pół słoika oliwek krojonych
  • 2 ząbki czosnku
  • oliwa extra vergine
  • parmezan
  • sól
  • pieprz
  • duża garść natki pietruszki

Sposób przyrządzania:

W osolonej wodzie ugotować tortelloni według wskazówek na opakowaniu. Na rozgrzanej patelni na niedużej ilości oliwy zamieszać sos pesto z przepuszczonymi przez praskę ząbkami czosnku, po chwili wlać śmietankę i wrzucić pokrojone oliwki. Do sosu dodać ugotowane pierożki, wsypać pokrojoną pietruszkę. Wszystko delikatnie zamieszać. ciepłe wyłożyć na talerz, posypać świeżym startym parmezanem.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Ser parmezan
  • Czosnek
  • Tortelloni
  • Pesto
  • Sól
  • Słodka śmietana
  • Masło
  • Natka pietruszki
  • Oliwki bez pestek
  • Pieprz mielony
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Lodowy sandwich

  • Świąteczny barszcz

  • Lodowe gofry z wiśniami

  • Żurek wielkanocny w chlebkach

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Francuski Ratatouille z kozim serem

    Rozgrzać piekarnik do 180 °C. Umyć i pokroić w paski cukinie, papryki oraz bakłażana. Umieścić pokrojone warzywa na blasze do pieczenia i polać...

    więcej
  • Chutney z jabłek

    Posiekać imbir, cebule i czosnek. Obrane i pokrojone jabłka gotować w occie z cukrem, aż będą miękkie. Dodać imbir, cebule i czosnek oraz wszystkie...

    więcej
  • Kanapeczki à la prosciutto

    Kromki pieczywa razowego pokropić oliwą z oliwek, następnie nałożyć szynkę, kawałki pomidora, sera feta i posypać startym parmezanem. Kanapki piec...

    więcej
  • Ciasteczka zuziowe

    Ciasto wyrobić i schłodzić w lodówce przez około 2 godziny. Potem rozwałkować ciasto na grubość około 3 milimetrów, wykrawać kółeczka...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY