Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Kurczak curry ze szpinakiem

A+ A-
drukuj
  • filet z kurczaka 150 g
  • oliwa 10 g
  • kwaśna śmietana 20% 15 g
  • curry w proszku 5 g
  • ryż paraboliczny 50 g
  • szpinak świeży 100 g

Sposób przyrządzania:

Pokroić w kostkę filet z kurczaka, wymieszać z curry i oliwą. Kawałki mięsa obsmażyć na rozgrzanej patelni. Po kilku minutach wlać na patelnię kwaśną śmietanę, wymieszać całość, zmniejszyć ogień i gotować jeszcze 5 minut. Ugotować ryż. Na koniec dodać liście świeżego szpinaku. Danie gotowe. Smacznego!

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Ryż
  • Curry
  • Filet z kurczaka
  • Szpinak
  • Oliwa
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Jogurt z płatkami i jabłkiem

  • Suflety paprykowe z serem

  • Paella

  • Pasztet

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Sałatka z kiełkami

    Sałaty ułożyć na talerzu, z pieczywa usmażyć tosty na maśle, kalafior podzielić na różyczki i zblanszować go 5 minut we wrzącej wodzie,...

    więcej
  • Insalta Caprese

    Sos: sok z cytryny połączyć stopniowo z oliwą i rozgniecionym czosnkiem, aż do uzyskania jedwabistej emulsji. Doprawić solą i pieprzem. Pomidorki...

    więcej
  • Krewetki marynowane w zielonej herbacie

    Zaparzyć herbatę w 100 ml gorącej wody. Do zimnego naparu dodać czosnek, skórkę cytrynową i paprykę. Krewetki marynować od 1/2 do 2 godzin....

    więcej
  • Jajecznica z szynką i kiełkami

    Rozgrzać masło na patelni. Wsypać pokrojoną szynkę, podsmażyć 2 minuty i wsypać kiełki. Smażyć kolejne 4 minuty. Dodać rozbełtane jaja i...

    więcej