Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Kurczak curry ze szpinakiem

A+ A-
drukuj
  • filet z kurczaka 150 g
  • oliwa 10 g
  • kwaśna śmietana 20% 15 g
  • curry w proszku 5 g
  • ryż paraboliczny 50 g
  • szpinak świeży 100 g

Sposób przyrządzania:

Pokroić w kostkę filet z kurczaka, wymieszać z curry i oliwą. Kawałki mięsa obsmażyć na rozgrzanej patelni. Po kilku minutach wlać na patelnię kwaśną śmietanę, wymieszać całość, zmniejszyć ogień i gotować jeszcze 5 minut. Ugotować ryż. Na koniec dodać liście świeżego szpinaku. Danie gotowe. Smacznego!

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Curry
  • Filet z kurczaka
  • Oliwa
  • Ryż
  • Szpinak
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Sernik na zimno z kwiatem bzu

  • Salsa meksykańska

  • Koreczki z łososia

  • Naleśniki pomarańczowe

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Awokado smoothie

    Szpinak opłukać, kawałki ogórka i awokado obrać, a następnie pokroić w mniejsze kawałki (obierając awokado, należy pamiętać o usunięciu pestki)....

    więcej
  • Tournedos Rossini

    Z kromek chleba tostowego wyciąć okrągłe placki, podsmażyć na maśle do uzyskania złocistego koloru. Truflę obrać, pokroić na cienkie płatki....

    więcej
  • Potrawka z kaszą jaglaną

    Kaszę wrzucić na lekko osolony wrzątek i ugotować al dente. Mięso pokroić w kostkę, doprawić i przesmażyć na oliwe. Dynię pokroć w równą...

    więcej
  • Focaccia z rozmarynem i suszonymi pomidorami

    Suszone drożdże wymieszaj z mąką, dodaj wodę, oliwę, szczyptę soli, zagnieć zwarte ciasto i odstaw na 30 minut do wyrośnięcia w ciepłe miejsce....

    więcej