Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Rosti light

A+ A-
drukuj
  • 4 mączyste ziemniaki
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

Wymieszać ze sobą 4 starte ziemniaki, łyżkę posiekanej natki pietruszki, dwie łyżki oliwy z oliwek, sól, pieprz do smaku i z tak powstałej masy uformować na blaszce do pieczenia płaskie placuszki. Następnie piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 35 - 40 minut. Smakowite danie można urozmaicić tymiankiem. Najlepiej podawać z jogurtem naturalnym lub jako dodatek do dan głównych. Smacznego!

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Ziemniaki młode
  • Sól
  • Oliwa
  • Pieprz czarny

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Pesto bazyliowo melisowe

  • Kruche ciasteczka – przepis podstawowy

  • Ciasteczka zuziowe

  • Hiszpańska tortilla

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Frytki ze słodkich ziemniaków

    Rozgrzać piekarnik do 220 ° C. Obrać słodkie ziemniaki, odciąć końce, pokroić w ćwiartki. Włożyć ziemniaki do dużej miski, dodać olej,...

    więcej
  • Ciasto czekoladowe z malinami

    Nastawić piekarnik na 180°C i przygotować tortownicę o średnicy 22-24 cm. Polewa: Czekoladę, dżem i śmietanę podgrzać w małym garnku na średnim...

    więcej
  • Indyk z leczo i ryżem

    Filet z indyka pokroić w małe kostki, podsmażyć na oliwie. Cebulę posiekać, lekko podsmażyć w garnku po czym dodać do niej pokrojone w kostkę...

    więcej
  • Łosoś teriyaki z grilla

    Łososia marynuj z sosie i liściach tymianku przez pół godziny, następnie grilluj lub piecz na patelni grillowej po 7 min z każdej strony. Podawaj z...

    więcej