Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Rosti light

A+ A-
drukuj
  • 4 mączyste ziemniaki
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

Wymieszać ze sobą 4 starte ziemniaki, łyżkę posiekanej natki pietruszki, dwie łyżki oliwy z oliwek, sól, pieprz do smaku i z tak powstałej masy uformować na blaszce do pieczenia płaskie placuszki. Następnie piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 35 - 40 minut. Smakowite danie można urozmaicić tymiankiem. Najlepiej podawać z jogurtem naturalnym lub jako dodatek do dan głównych. Smacznego!

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Ziemniaki młode
  • Sól
  • Oliwa
  • Pieprz czarny

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Calzone z serem i brokułami

  • Małże św. Jakuba z patelni z czosnkiem

  • Wiosenne krokiety

  • Cytrusowe orzeźwienie

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Naleśniki pomarańczowe

    Wszystkie składniki na ciasto (mąka, mleko, jajka, olej, sól) wymieszać w misce lub zmiksować, odstawić na 2 godziny. Pomarańcze obrać, oczyścić...

    więcej
  • Grillowany łosoś z warzywami

    Na wstępie, aby uzyskać smaczny dressing, trzeba połączyć ze sobą następujące składniki: sok z cytryny, miód, musztardę dijon i oliwę. Potem...

    więcej
  • Cevapčići

    Cebulę i czosnek drobno posiekać, dodać do mięsa i wymieszać, dolewając stopniowo wody i doprawiając przyprawami do smaku. Całość przykryć folią...

    więcej
  • Szaszłyki jagnięce z sosem tzatziki

    Sos tzatziki: Ogórek zetrzeć na tarce, wymieszać z jogurtem, drobno posiekaną cebulą i czosnkiem. Doprawić łyżką soku z cytryny oraz ziołami...

    więcej