Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Jogurt z płatkami i jabłkiem

A+ A-
drukuj
  • jogurt 1,5% tł. 200 g
  • orzechy nerkowca 10 g
  • płatki pełnoziarniste lub jaglane 20 g
  • jabłko 100 g

Sposób przyrządzania:

Obrać i pokroić w kostkę jabłko, dodać do jogurtu razem z garścią orzechów nerkowca oraz płatkami pełnoziarnistymi lub jaglanymi. Lekka i pożywna przekąska gotowa. Smacznego!

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Jabłka
  • Orzechy nerkowca
  • Jogurt naturalny
  • Płatki zbożowe
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Marynowany pastą Tom-Yum i trzcinowym cukrem filet halibuta

  • Roladki ze szpinakiem i wędzonym łososiem

  • Wiosenne krokiety

  • Tartiflette z serem i grzybami

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Kuskus z warzywami

    Cebulę drobno posiekać, papryki pokroić w większą kostkę. Warzywa podsmażyć na oliwie wraz z kolendrą, doprawić i podlać bulionem. Dodać kuskus....

    więcej
  • Muffiny z oliwkami

    W misce wymieszać razem wszystkie suche składniki takie jak: mąka, proszek do pieczenia, sól i starty parmezan. Dodać całe jajka wcześniej lekko...

    więcej
  • Pieczeń

    Mięso dokładnie oczyścić i osuszyć. Lekko naciąć mięso w poprzek. Dokładnie natrzeć oliwą i przyprawami. Plasterki czosnku powsadzać w nacięcia....

    więcej
  • Pieczarki faszerowane

    Zeszklić posiekaną cebulę i rozdrobniony czosnek. Dodać mięso mielone i przyprawy. Usmażyć. Z pieczarek ostrożnie wyciąć nóżki, można je...

    więcej