![](http://www.almamarket.pl/public/upload/img/background_images/e544145b51fb06a7d841ea1aec163c02_1319182988.jpg)
Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.
Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe.
Sposób przyrządzania:
Aby upiec niskokaloryczny sernik light należy rozgrzać piekarnik do 170 stopni, natłuścić okrągłą formę (24cm) i obsypać ją mąką. Następnie trzeba wymieszać w misce mąkę pszenną z pełnoziarnistą, dodać 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia oraz pół łyżeczki soli. W drugiej misce należy wymieszać 3 jajka, pół szklanki maślanki, 1/3 szklanki oleju, dodać dwie łyżki syropu kukurydzianego i wyłuskać ziarenka z laski wanilii. Potem należy ubić białka z 6 jajek razem z 1/2 szklanki cukru. Kolejno utrzeć pół szklanki masła z 225 g sera na kremową masę i dodać resztę cukru, aż będzie ona całkiem gładka. Do gotowej masy dodać suche oraz mokre składniki i starannie je ze sobą połączyć. Powoli wmieszać ubite białka i przełożyć masę do tortownicy. Piec około 1 h lub do czasu, aż patyczek będzie suchy. Zanim smakowity sernik zostanie wyjęty z tortownicy i podany domownikom do skosztowania, należy go dobrze wystudzić.
lub wyszukaj w przepisach
Udko umyć, osuszyć i oprószyć majerankiem, przełożyć do naczynia żaroodpornego i podlać delikatnie wodą oraz oliwią. Nastawić piekarnik na 180...
więcejDo szklanej miseczki wrzucić czarne oliwki, pomidory suszone, starty parmezan i cebulę pokrojoną w plasterki, całość skropić oliwą i dodać białego...
więcejBardzo drobno posiekaną cebulę zezłocić na smalcu. Zdjąć z ognia, wsypać paprykę, dokładnie wymieszać, wlać pół szklanki wody. Postawić na...
więcejPomidora i oliwki pokroić w plastry. Roszponkę oraz kiełki opłukać pod wodą i osuszyć.
więcej