Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Cebulowe krążki

A+ A-
drukuj
  • 2 cebule
  • ½ szklanki mąki
  • 2 jajka
  • bułka tarta
  • sól
  • pieprz
  • ostra papryka
  • olej do smażenia

Sposób przyrządzania:

Cebulę pokroić w grube plastry i delikatnie oddzielić każdy krążek. Jajka dokładnie rozbić i doprawić. Krążki obtaczać kolejno w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Bułka tarta
  • Cebula
  • Papryka ostra
  • Sól
  • Jajka
  • Mąka
  • Pieprz biały
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Szparagi z szynką w sosie beszamelowym

  • Rozmarynowa roladka z polędwiczki wieprzowej

  • Lasagne z warzywami

  • Zupa z ciecierzycą

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Schab z jabłkiem i żurawiną

    Schab rozkroić na płaski placek mięsa, na skrajnym długim brzegu ułożyć poćwiartowane jabłka i konfiturę. Zwinąć w rulon. Mięso z wierzchu...

    więcej
  • Sorbet jabłkowy

    Jabłka umyć, odciąć górną warstwę, usunąć miąższ i gniazda nasienne, a następnie wstawić do lodówki. Miąższ przełożyć do małego naczynia,...

    więcej
  • Pasta z makreli i sera

    Rzodkiewki pokroić na małe kawałki. Twaróg z makrelą wymieszać, ugniatając widelcem. Dodać rzodkiewkę, doprawić do smaku solą i pieprzem.

    więcej
  • Pasztet z kurzych wątróbek z rozmarynem

    Na patelni rozpuścić masło, dolać olej czosnkowy i dodać drobno posiekaną cebulę i oczyszczone wątróbki. Zeszklić. Wątróbkę delikatnie...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY