![](http://www.almamarket.pl/public/upload/img/background_images/85b1803036dfbab59c5d0d7d540f7533_1319713547.jpg)
Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.
Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe.
Sposób przyrządzania:
Mąkę i bułkę tartą wsypać do osobnych miseczek. Jajka dokładnie rozbełtać, dodać odrobinę mleka i lekko przyprawić. Mozzarellę pokroić w równe słupki i panierować najpierw w mące, później w jajku, a następnie w bułce tartej, ponownie w jajku i w bułce tartej. Opanierowany ser smażyć na średnim ogniu do zezłocenia. Odsączyć z tłuszczu na ręcznikach papierowych. Podawać z sosami.
lub wyszukaj w przepisach
Na rozgrzaną patelnię grillową włożyć dorsza grillując go 6-8 minut z jednej strony. Na patelnię wlać olej, wrzucić opłukany szpinak oraz drobno...
więcejWołowinę, włoszczyznę i przyprawy zalać wodą w dużym garnku, zagotować i zmniejszyć ogień. Gotować około 2-3 godziny, aż bulion będzie...
więcejZ garści mąki, drożdży, cukru i ½ szklanki mleka rozrobić zaczyn, przykryć i odstawić do wyrośnięcia, około 15-20 minut. Wszystkie składniki...
więcejJajka rozbić tak, aby ¾ wysokości skorupki zostało całe. Drobno posiekaną cebulkę zeszklić, na to wlać jajka. Jak tylko białko na dnie zacznie się...
więcej