Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Chrupiące paluszki serowe

A+ A-
drukuj
  • mąka
  • bułka tarta
  • 2 jajka
  • odrobina mleka
  • ser mozzarella w kulce
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

Mąkę i bułkę tartą wsypać do osobnych miseczek. Jajka dokładnie rozbełtać, dodać odrobinę mleka i lekko przyprawić. Mozzarellę pokroić w równe słupki i panierować najpierw w mące, później w jajku, a następnie w bułce tartej, ponownie w jajku i w bułce tartej. Opanierowany ser smażyć na średnim ogniu do zezłocenia. Odsączyć z tłuszczu na ręcznikach papierowych. Podawać z sosami.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Bułka tarta
  • Ser mozzarella
  • Sól
  • Jajka
  • Olej
  • Mleko
  • Mąka
  • Pieprz mielony
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Ciabatta ze steakiem z guacamole i serem feta

  • Sałatka pomarańczowa z fenkułem

  • Pieczone pierożki z fetą i oliwkami

  • Domowe pączki

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Zielona surówka

    Kapusty posiekać, zasypać odrobiną soli i ugnieść dłońby aby warzywa zmiękły i puściły wodę. Dodać posiekaną cebulkę, szczypiorek i natkę....

    więcej
  • Kacze udko pieczone

    Udko umyć, osuszyć i oprószyć majerankiem, przełożyć do naczynia żaroodpornego i podlać delikatnie wodą oraz oliwią. Nastawić piekarnik na 180...

    więcej
  • Kutia

    Oczyszczoną pszenicę moczyć w wodzie przez 10 godzin. Następnie zagotować i moczyć ponownie 10 godzin. Mak oczyścić, sparzyć i zmielić. Wymieszać...

    więcej
  • Roladki z szynki z orzeszkami Pini

    Orzeszki uprażyć na suchej, gorącej patelni. Na środku plasterka szynki ułożyć garść umytej rukoli, i łyżkę orzeszków, skropić lekko oliwą,...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY