Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Burger śródziemnomorski z Caponatą

A+ A-
drukuj
  • Caponata
  • 1/2 kg mięsa mielonego
  • 1 jajko
  • czosnek
  • 3 małe chlebki pita
  • ulubione świeże zioła i warzywa
  • sól
  • pieprz
  • papryka
  • mix sałat
  • oliwa z oliwek

Sposób przyrządzania:

Mięso doprawić, dodać jajko i wyciśnięty czosnek. Formować burgery, grillować lub piec z każdej strony przez około 4 min. Pity przekroić na pół, posmarować oliwą i opiec delikatnie na grillu lub na suchej patelni. W przekrojone pity włożyć porcje upieczonego mięsa, dodać caponatę i pokrojone warzywa.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Bazylia
  • Sałata mix
  • Czosnek
  • Caponata
  • Pita
  • Sól
  • Jajka
  • Oregano
  • Wieprzowina
  • Papryka mix
  • Oliwa extra virgin
  • Pieprz mielony
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Tarta cebulowa

  • Wrap z serem stracchino i rukolą

  • Makaron w wersji romantic

  • Ciasto herbaciane z rodzynkami

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Sałatka z wędzonym łososiem i awokado

    Oddzielić awokado od pestki i pokroić w kostkę, dodać świeżą roszponkę i łososia wędzonego pokrojonego w paski. Całość skropić oliwą lub octem...

    więcej
  • Ziemniaki w sosie beszamelowym

    Ugotować ziemniaki al dente. na głębokiej patelni lub w woku podgrzać sos beszamelowy na umiarkowanym ogniu. Szynkę gotowaną pokroić w drobne kostki i...

    więcej
  • Wiosenne krokiety

    Sporządzić ciasto naleśnikowe i odstawić na 15 min. Mięso i krewetki drobno posiekać, następnie obsmażyć na niewielkiej ilości oleju przez ok. 1...

    więcej
  • Mini kanapki z serem pleśniowym i krewetkami

    Ser przyprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny, ma mieć wyraźnie pikantno-kwaśny smak. Na krakersie ułożyć warstwę sera, wbić w niego po kilku...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY