Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Burger śródziemnomorski z Caponatą

A+ A-
drukuj
  • Caponata
  • 1/2 kg mięsa mielonego
  • 1 jajko
  • czosnek
  • 3 małe chlebki pita
  • ulubione świeże zioła i warzywa
  • sól
  • pieprz
  • papryka
  • mix sałat
  • oliwa z oliwek

Sposób przyrządzania:

Mięso doprawić, dodać jajko i wyciśnięty czosnek. Formować burgery, grillować lub piec z każdej strony przez około 4 min. Pity przekroić na pół, posmarować oliwą i opiec delikatnie na grillu lub na suchej patelni. W przekrojone pity włożyć porcje upieczonego mięsa, dodać caponatę i pokrojone warzywa.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Bazylia
  • Sałata mix
  • Czosnek
  • Caponata
  • Pita
  • Sól
  • Jajka
  • Oregano
  • Wieprzowina
  • Papryka mix
  • Oliwa extra virgin
  • Pieprz mielony
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Rożki z szynki nadziewane serem mascarpone

  • Ryba w galarecie

  • Muffiny z oliwkami

  • Tuńczyk na ciepło w suszonych pomidorach

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Powidło śliwkowe z czekoladą

    Wydrylowane śliwki wrzucić do garnka i powoli gotować, przez około 2 godziny, wystudzić. Następnego dnia gotować również przez kolejne 2-3 godziny,...

    więcej
  • Spaghetti frutti di mare

    Drobno posiekany i przepuszczony przez wyciskarkę czosnek krótko przesmażyć na chłodnej oliwie. Dodać cebulę pokrojoną w piórka. Zwiększyć ogień...

    więcej
  • Sałatka pomidorowo-szparagowa

    Pomidory sparzyć i obrać ze skórki, następnie pokroić w plasterki. Szparagi ugotować, usunąć twarde końcówki i przekroić na pół. Pomidory,...

    więcej
  • Raclette

    Ziemniaki ugotować w mundurkach. Boczek lub wędlinę podsmażyć. Ser roztopić w urządzeniu raclette. Dodatki i wędlinę ułożyć na talerzu,...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY