Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.
Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe.
Sposób przyrządzania:
W misce wymieszać dwa rodzaje mąki ze szczyptą soli i pieprzu. Na głęboką patelnię wylać olej nie więcej jak do 1/3 wysokości ściany patelni i podgrzewać przez chwilę. Krążki kalmarów, rozmrożone, umyte i wytarte do sucha obtaczać w przygotowanej mące i wrzucać na rozgrzany tłuszcz, smażyć przez około 1-2 minuty aż nabiorą złotego koloru. Wyłożyć na papierowy ręcznik. Majonez wymieszać ze zmiażdżonym czosnkiem i odrobiną wyciśniętego soku z cytryny. Bagietki rozciąć wzdłuż, wypełnić usmażonymi kalmarami i posmarować czosnkowym majonezem. Podawać na talerzu z dodatkiem ćwiartki cytryny obok.
lub wyszukaj w przepisach

Do dużej miski wsypać suche składniki i dodać mokre (woda, rozpuszczone masło i jajka). Wyrobić całość do uzyskania jednolitej masy. Przykryć...
więcej
Obrać kiwi ze skórki i zmiksować wraz z kaszą jaglaną. Ilość kiwi jest uzależniona od intensywności smaku jaką chce się osiągnąć. Tak przy...
więcej
Składniki marynaty dokładnie wymieszać , następnie natrzeć nią mięso. Mięso przełożyć do miski, przykryć folią i wstawić do lodówki na co...
więcej
Marchew, cukinię i bakłażan pokroić w plastry. Spód naczynia żaroodpornego wyłożyć talarkami marchwi oraz posypać częścią zmielonej wołowiny....
więcej