Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Tarator

A+ A-
drukuj
  • 2 jogurty typu greckiego
  • 4 średnie ogórki
  • 3 orzechy włoskie
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • pęczek koperku
  • przyprawy: sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

Ogórki umyć, obrać, pokroić w kostkę, wymieszać z jogurtem, posiekanym czosnkiem i koperkiem, oliwą. Zupę schłodzić w lodówce, przed podaniem posypać posiekanymi orzechami włoskimi i koperkiem. Przyprawić do smaku.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Czosnek
  • Jogurt grecki
  • Sól
  • Koperek
  • Ogórek
  • Oliwa
  • Orzechy włoskie
  • Pieprz ziarnisty

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Tarta cebulowa

  • Makaron z soczewicą w sosie pomidorowym

  • Kurczak po tajsku

  • Sałatka z serem scamorza i figami

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Lemoniada miętowo-arbuzowa

    Miąższ z arbuza pokroić w drobną kostkę, wymieszać z sokiem z limonki i opłukanymi listkami mięty. Dodać wodę, kostki lodu i ponownie wymieszać.

    więcej
  • Łosoś z brokułami

    Brokuły ugotować na parze, wrzucić razem z łososiem na rozgrzaną patelnię. Smacznego!

    więcej
  • Roladki z szynką wędzoną i szałwią

    Nagrzać piekarnik do 200°C. Pociąć ser Beemster Royaal na 10 kostek równej wielkości, a następnie umieścić każdą kostkę na liściu szałwii i...

    więcej
  • Zupa z rabarbaru

    Rabarbar oczyścić, umyć i pokroić na kawałki. Wrzucić do garnka z wrzącą wodą i gotować do miękkości, następnie przetrzeć lub zmiksować...

    więcej