Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Granatowa Sangria

A+ A-
drukuj
  • 1 litr soku z granatu
  • 2 szklanki soku jabłkowego
  • 1 pomarańcza
  • 10 malin lub truskawek
  • 2 kiwi
  • 1 mango
  • ½ szklanki syropu cukrowego

Sposób przyrządzania:

Sok z granatu i sok jabłkowy wymieszać z syropem cukrowym. Pomarańczę i kiwi obrać ze skórki i pokroić w cienkie plasterki. Obrane mango pokroić na nieduże kawałki i razem z malinami/truskawkami wrzucić do soku. Wymieszać, schłodzić przez kilka godzin w lodówce, najlepiej pozostawić na noc. Podawać w szklanej misie lub dzbanku.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Sok z granata
  • Sok jabłkowy
  • Truskawki
  • Kiwi
  • Mango
  • Pomarańcz
  • Syrop cukrowy
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Tiramisu

  • Babeczki czekoladowo waniliowe

  • Marynowany pastą Tom-Yum i trzcinowym cukrem filet halibuta

  • Deser czekoladowy fondant

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Herbata mrożona z owocami

    Owoce pokroić w cząstki 1 i ½ cm. Herbatę zaparzyć w litrze wody i ostudzić, dodać miód. Skórkę z cytrusów i owoce, wymieszać i schłodzić....

    więcej
  • Miodowy kurczak z grilla

    Składniki marynaty dokładnie wymieszać , następnie natrzeć nią mięso. Mięso przełożyć do miski, przykryć folią i wstawić do lodówki na co...

    więcej
  • Pieczone gęsie nogi z jabłkiem i pomidorkami

    Udka obmyć, natrzeć przyprawami, włożyć do piekarnika. Piec w temperaturze 180 °C przez około dwie godziny (po godzinie przewrócić udka na drugą...

    więcej
  • Pierś indycza z batatami

    Pokrojone w kostkę mięso indyka rozłożyć na folii aluminiowej, doprawić mieloną papryką i położyć obok paseczki czerwonej świeżej papryki....

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY