Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Schab z jabłkiem i żurawiną

A+ A-
drukuj
  • schab około 1 i ½ kg w całości razem ze skórą
  • 2 jabłka
  • 4 łyżki konfitury żurawinowej
  • 2 łyżki miodu

Sposób przyrządzania:

Schab rozkroić na płaski placek mięsa, na skrajnym długim brzegu ułożyć poćwiartowane jabłka i konfiturę. Zwinąć w rulon. Mięso z wierzchu posmarować miodem i posolić. Piec w piekarniku w temperaturze 170˚C przez około 1 i 1/2 godziny.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Schab
  • Żurawina
  • Jabłka
  • Miód
  • Oliwki zielone

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Burgery z bakłażanem i halloumi

  • Jajka faszerowane

  • Spaghetti al pomodoro wedługu Audrey Hepburn

  • Tartiflette z serem i grzybami

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Konfitura śliwkowa z bananami

    Śliwki umyte i bez pestek wrzucić do rondla, dodać cukier żelujący oraz rozgniecione banany. Dokładnie wymieszać. Laskę wanilii przeciąć na pół...

    więcej
  • Czekoladowa panna cotta z gruszką

    Warstwa czekoladowa W małej misce rozpuść żelatynę w mleku, energicznie mieszając. W rondelku podgrzać śmietanę z cukrem, następnie wrzucić...

    więcej
  • Krewetki bramkarza

    Odmrożone krewetki pozbawić skorupek pozostawiając ogonki. Na dużej patelni rozgrzać oliwę, dodać pokrojoną papryczkę, czosnek i krewetki, smażyć...

    więcej
  • Krewetki z oliwą imbirową

    Marynata: czosnek, imbir oraz oliwę wymieszać, doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem. Krewetki dokładnie osuszyć, polać marynatą i odstawić na...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY