Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Sałatka warzywna

A+ A-
drukuj
  • ½ szklanki zielonego groszku świeżego lub mrożonego
  • 4 ziemniaki o zwartym miąższu
  • 2 marchewki
  • 2 pietruszki
  • ½ selera
  • 1 cebula
  • 2 ogórki kiszone
  • 200 g jogurtu naturalnego
  • 4 łyżki majonezu
  • 1 łyżka musztardy
  • 4 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki drobno posiekanej natki kopru
  • kilka jajek ugotowanych na twardo
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

Ziemniaki, marchewki, pietruszki i seler ugotować w mundurkach do miękkości, obrać i pokroić w kostkę , groszek jeśli jest mrożony gotować przez parę minut. Cebulę i ogórki pokroić w kostkę. Wszystko wymieszać i przyprawić. Sałatkę podawać na półmisku z jajkami pokrojonymi w ćwiartki.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Seler
  • Cebula
  • Ziemniaki
  • Ogórki kiszone
  • Groszek
  • Sól
  • Jajka
  • Pietruszka
  • Koperek
  • Musztarda
  • Jogurt naturalny
  • Majonez
  • Natka pietruszki
  • Pieprz mielony
  • Marchew

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Stek wołowy z sałatką z rukoli

  • Aglio Olio

  • Serek z jabłkiem

  • Chłodnik brzoskwiniowy

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Spinakopita

    Szpinak rozmrozić, odcedzić wodę. Ser feta pokruszyć na drobne kawałki, jajka rozbełtać. Masło roztopić, koperek posiekać. Olej podgrzać w dużym...

    więcej
  • Miodowa sałatka z łososiem

    Groszek blanszujemy, migdały opiekamy na patelni. Gotujemy łososia w osolonej wodzie i dzielimy go na kawałki. Mieszamy musztardę z oliwą sokiem z...

    więcej
  • Fritule

    Jajka ubić razem z cukrem, do uzyskania efektu gęstej masy, dodając stopniowo: starte jabłko i skórkę z cytryny, jogurt, proszek do pieczenia, mąkę....

    więcej
  • Awokado smoothie

    Szpinak opłukać, kawałki ogórka i awokado obrać, a następnie pokroić w mniejsze kawałki (obierając awokado, należy pamiętać o usunięciu pestki)....

    więcej