Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Deser po brytyjsku: bzowy Eton Mess

A+ A-
drukuj
  • 200 gram bezy
  • 300 ml śmietany do deserów
  • 30 ml cordialu Belvoir Kwiat Bzu
  • 100 gram cukru
  • 300 gram truskawek

Sposób przyrządzania:

Bezy pokruszyć delikatnie na małe kawałki. Ubić śmietanę z dodatkiem cordialu z kwiatów bzu Belvoir. Do miski ze śmietaną ostrożnie dodać pokrojone truskawki oraz pokruszoną bezę – delikatnie wymieszać. Deser nałożyć do czterech szklanek i udekorować resztkami bezy/truskawek.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Cukier
  • Truskawki
  • Słodka śmietana

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Szczupak pieczony w boczku

  • Pieczeń

  • Łosoś z paprykami

  • Rolada cielęca z pieczonymi ziemniaczkami

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Sos barbecue na bazie coli korzennej

    Wszystkie składniki wymieszać w jednym naczyniu, gotować ok 25 minut na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Doskonały do mięsa z grilla.

    więcej
  • Ciasto kokosowe

    Żółtka ubijać z cukrem do uzyskania puszystej masy, dodać mleczko kokosowe i dalej ubijać. Dodać mąkę, wiórki i tłuszcz. Biała ubić na sztywno...

    więcej
  • Łosoś teriyaki z grilla

    Łososia marynuj z sosie i liściach tymianku przez pół godziny, następnie grilluj lub piecz na patelni grillowej po 7 min z każdej strony. Podawaj z...

    więcej
  • Kurczak z karczochami

    Piekarnik nagrzać do 180°C. Piersi kurczaka oprószyć solą i pieprzem. Na patelni powoli rozgrzać tłuszcz. Filety smażyć po około 4 minuty z każdej...

    więcej