Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Karp pieczony

A+ A-
drukuj
  • karp
  • jajka
  • bułka tarta
  • sól
  • pieprz
  • oliwa

Sposób przyrządzania:

Rybę oczyścić, umyć, odciąć płetwy i głowę, podzielić na dzwonka i przyprawić. Panierować w jajku i bułce tartej i rumienić na oliwie. Następnie przełożyć rybę na blachę i wstawić do nagrzanego piekarnika. Opiekać do miękkości.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Bułka tarta
  • Sól
  • Jajka
  • Oliwa
  • Karp
  • Pieprz mielony

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Tartiflette z serem i grzybami

  • Burger śródziemnomorski z Caponatą

  • Kofty jagnięce w chlebkach pita

  • Jajka sadzone w cieście francuskim

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Sałatka śledziowo-jabłkowa

    Filety śledziowe obmyć, zalać zimną wodą i pozostawić na godzinę (zmieniając 1 lub 2 razy wodę). W tym czasie sałatę umyć, porwać na mniejsze...

    więcej
  • Salsa meksykańska

    Warzywa obmyć, z papryk usunąć gniazda, pomidora sparzyć i obrać ze skórki. Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać i smażyć na patelni razem z...

    więcej
  • Burritos drobiowe

    Pokroić mięso i wymieszać je z łyżką oleju i marynatą, przygotowaną z mieszanki ziół, chilli i czosnku. Pokroić warzywa i wymieszać. Wyłożyć...

    więcej
  • Sałatka z wędzonym łososiem i awokado

    Oddzielić awokado od pestki i pokroić w kostkę, dodać świeżą roszponkę i łososia wędzonego pokrojonego w paski. Całość skropić oliwą lub octem...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY