Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Club Sandwich z łososiem i pomidorami

A+ A-
drukuj
  • 100 g sera Beemster Medium pokrojonego w plastry
  • lekko opieczonych kromek chleba z mąki kukurydzianej lub pszennej
  • majonez i (pikantny) ketchup
  • Kilka listków sałaty lodowej lub czerwonej cykorii, bez twardych nasad liści
  • 1 cienko pokrojony pomidor
  • 100 g wędzonego łososia
  • świeżo zmielony czarny pieprz
  • 4 wykałaczki

Sposób przyrządzania:

Wymieszać majonez z ketchupem i rozprowadzić na kromkach chleba. Na dwóch kromkach ułożyć sałatę i ser. Przykryć dwoma plastrami łososia i pomidorem. Posypać świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Aby złożyć kanapki, każdą dolną kromkę należy przykryć jedną z pozostałych kromek. Każdą kanapkę przekroić ukośnie i umocować kromki przy pomocy wykałaczek.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Naleśniki pomarańczowe

  • Wątróbka z jabłkiem

  • Grillowany schab

  • Kiełki z patelni

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Puchar sułtański

    Cukier wolno podgrzewać w suchym rondlu, jak się skarmelizuje dodać połowę śmietanki i podgrzewać, aż zgęstnieje. Sos czekoladowy: gorzką...

    więcej
  • Makaron z pomidorami z pieca i oliwkami

    Pomidory sparzyć i obrać ze skórki, przekroić na połówki. Ułożyć na półmisku do pieczenia, posmarowanym oliwą z oliwek. Delikatnie posolić...

    więcej
  • Domowa chałwa

    Nasiona sezamu zmielić w młynku do kawy. Dodać miód, wanilię i olej sezamowy. Wymieszać. Podawać z malinami.

    więcej
  • Focaccia z serem żółtym

    Mąkę przesiać, wlać 5 łyżek oliwy, drożdże rozprowadzone w ciepłej wodzie z miodem oraz sól. Wyrobić ciasto, przykryć ściereczką i odstawić do...

    więcej