Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Buraczki zasmażane

A+ A-
drukuj
  • 1 kg buraków
  • masło do smażenia
  • sól
  • pieprz
  • cukier
  • cytryna lub ocet
  • mąka

Sposób przyrządzania:

Buraki ugotować do miękkości, obrać i zetrzeć na grubej tarce. Doprawić przyprawami i sokiem z cytryny. Rozpuścić odrobinę masła, dodać buraki i dokładnie wymieszać. Lekko podsmażyć, oprószyć mąką i podlać odrobiną wody. Dusić do miękkości.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Buraki
  • Cukier
  • Cytryny
  • Sól
  • Mąka
  • Masło
  • Pieprz czarny
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Hiszpańska tortilla

  • Pieczone pierożki z fetą i oliwkami

  • Potrawka z kaszą jaglaną

  • Pierogi z kaszą gryczaną

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Miodowa sałatka z łososiem

    Groszek blanszujemy, migdały opiekamy na patelni. Gotujemy łososia w osolonej wodzie i dzielimy go na kawałki. Mieszamy musztardę z oliwą sokiem z...

    więcej
  • Pstrąg na kuskusie

    Fasolę umyć, poodcinać końcówki, ugotować . Kuskus ugotować oddzielnie, zgodnie z przepisem na opakowaniu, dodając kilka kropel oliwy z oliwek,...

    więcej
  • Burgery z bakłażanem i halloumi

    Na patelnię wlej 1 łyżkę oliwy i dodaj cebulę. Smaż na dużym ogniu przez kilka minut, następnie zmniejsz ogień i smaż aż zmięknie i lekko się...

    więcej
  • Tuńczyk z pomidorami, oliwkami i kiełkami

    Tuńczyka pozbawić oleju. Dodać pomidory suszone, wymieszać. Następnie wrzucić pokrojone na połówki oliwki, kiełki ciecierzycy i soczewicy (bądź...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY