Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

TASTE ACADEMY

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Asian beef tenderloin broth

A+ A-
drukuj
  • 0,5kg beef (rib eye)
  • 2 carrots
  • 1 celery
  • 1 onion
  • ½ leek
  • 1 cinnamon stick
  • 1 star anise
  • 2 bay lives
  • 3 allspice grains
  • 2-3 springs of thyme
  • 4 springs of parsley
  • salt
  • peppercorns
  • shrimps or beef tenderloin or grilled chicken
  • rice noodles
  • coriander
  • fresh soya sprouts
  • ½ carrot cut into thin strips

Sposób przyrządzania:

Place beef, vegetables for broth and spices into large pot and cover with water, bring to boil and leave to simmer for 2-3 hours, until the broth is rich and fragrant. Cut out the grains from tenderloin if necessary, coat with five-spice flavor and fry both sides on a very hot grill pan. Put aside for a while (the meat should be juicy and pink inside). After 10 minutes cut the meat across the grains into thin strips. Soak the rice noodles in water until tender. Place the noodles into bowls with carrot strips, tenderloin, sprouts. Sprinkle with cilantro, pure the boiling broth and serve immediately.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Leek
  • Carrots
  • Rice noodles
  • Soya sprouts
  • Cinnamon
  • Onion
  • Parsley
  • Salt
  • Shrimps
  • Thyme
  • Allspice berries
  • Anise
  • Bay
  • Beef tenderloin
  • Black pepper
  • Celery
  • Coriander

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Pasztet z tofu

  • Burger z jajkiem i szparagami

  • Pierś indyka duszona w białym winie i śmietanie

  • Tarta porowa z boczkiem

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Makaron pappardelle z gruszką, gorgonzolą i orzechami

    Gruszki umyć, obrać i pokroić w niewielką kostkę. Poddusić na małej ilości wody, tak, by zmiękły. Orzechy bardzo drobno posiekać. Makaron...

    więcej
  • Klops z jajkiem

    Cebulę posiekać i zeszklić na oliwie. Do mięsa dodać 1 surowe jajko, przyprawy, odsączoną z mleka bułkę i ostudzoną cebulę. Jeśli masa będzie...

    więcej
  • Madrycki dressing

    Składniki dobrze wymieszać w shakerze. Podawać z awokado, ogórkiem, pomidorami, mango, jabłkami, papają.

    więcej
  • Domowa chałwa

    Nasiona sezamu zmielić w młynku do kawy. Dodać miód, wanilię i olej sezamowy. Wymieszać. Podawać z malinami.

    więcej