Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Tomino cheese and blueberries salad

A+ A-
drukuj
  • ½ Tomino cheese in olive oil with herbs
  • ½ Tomino cheese in olive oil with red pepper
  • 10 blueberries
  • 5 raspberries
  • 20 g pine nuts
  • 20 g raisins
  • lettuce mix
  • 1 celery
  • ½ bell pepper
  • extra virgin olive oil
  • 1 tbsp balsamic vinegar

Sposób przyrządzania:

Soak the raisins in water for 1 hour, then drain. Peel the celery, then cut in thin slices together with the pepper. Toss all ingredients together, drizzle with olive oil and season with salt, pepper and vinegar.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Lettuce
  • Pine nuts
  • Raisins
  • Raspberries
  • Tomino cheese in olive oil with herbs
  • Tomino cheese in olive oil with red pepper
  • Bell pepper
  • Blueberries
  • Celery
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Grillowany łosoś z warzywami

  • Krewetki z oliwą imbirową

  • Tuńczyk w sałatce na ciepło

  • Pomidory faszerowane serem, tuńczykiem i oliwkami

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Wątróbka z jabłkiem

    Wątróbkę dokładnie oczyścić z błon. Obtoczyć w mące i zrumienić na patelni, dodać grubo pokrojoną cebulę, następnie jabłka pokrojone w...

    więcej
  • Żurek wielkanocny w chlebkach

    Wędlinę drobno pokrojoną wraz z warzywami zalać wodą i gotować około pół godziny do miękkości warzyw. Dodać żur i zagotować, doprawić...

    więcej
  • Sałatka ziemniaczana po austriacku

    Ziemniaki ugotować w mundurkach, po ostygnięciu pokroić w cienkie kawałki. Cebule obrać, posiekać, zalać bulionem przygotowanym z kostki rosołowej....

    więcej
  • Czekoladowy suflet

    Nastawić piekarnik na 200 °C. 6 foremek do sufletów wysmarować masłem, oprószyć około 2 łyżkami cukru. Schłodzić foremki w lodówce. Stopić...

    więcej