Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.
Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe.
Sposób przyrządzania:
Mięso umyć, osuszyć, zalać marynatą zrobioną z posiekanej cebuli, czosnku, bulionu, wina i przypraw i odstawić na noc do lodówki. Następnego dnia wyjąć cielęcinę z marynaty, pozostawić do osuszenia. W tym czasie natrzeć mięso indycze sprasowanym czosnkiem, oprószyć przyprawami i koperkiem i nałożyć na kawałek mostka, pozostawiając skórę na wierzchu. Marchewkę pokroić w słupki, nałożyć na mięso indycze. Całość zawinąć w roladę i związać (lub spiąć wykałaczkami). Piec około 1,5 godziny w temperaturze 200°C. W trakcie pieczenia mięso podlewać wypływającym sosem. Podawać z ziemniakami i marchewką z groszkiem.
lub wyszukaj w przepisach

Na wstępie, aby uzyskać smaczny dressing, trzeba połączyć ze sobą następujące składniki: sok z cytryny, miód, musztardę dijon i oliwę. Potem...
więcej
Poszatkować cebulę i namoczyć w zimnej wodzie przez pół godziny. Zmieszać wszystkie składniki i doprawić oliwą, solą, pieprzem i koperkiem.
więcej
Rozgrzać na patelni oliwę, ubić trzy jajka i wylać do naczynia masę jajeczną, następnie dodać kawałki łososia. Szpinak podsmażyć z szalotką i...
więcej
Kaszę ugotować na sypko. Odstawić pod przykryciem, aby nie ostygła. Oczyszczoną marchewkę pokroić za pomocą obieraczki na cienkie paseczki. Kaszę...
więcej