Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Italian pizza with vegetables and Tomino cheese in olive oil with pepper

A+ A-
drukuj
  • For the dough:
  • 125 ml water
  • 250 g flour
  • 10 g yeast
  • 10 g salt
  • For the filling:
  • 100 g tomato sauce
  • 6 asparagus spears
  • 3 zucchini
  • 1 bell pepper
  • 100 g fresh mozzarella cheese
  • 2 Tomino cheese in olive oil with red pepper
  • 6 basil leaves
  • 4 anchovy fillets

Sposób przyrządzania:

Mix all dough ingredients together, knead and roll out dough into pizza shape. Spread the vegetables and mozzarella onto the pizza dough. Bake at 180°C for 20-25 minutes. Serve topped with fresh Tomino cheese.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Mozzarella cheese
  • Salt
  • Tomato sauce
  • Tomino cheese in olive oil with red pepper
  • Yeast
  • Zucchini
  • Anchovy
  • Asparagus
  • Basil
  • Bell pepper
  • Flour

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Brushetta

  • Ananas grillowany z lodami domowej roboty

  • Babka wielkanocna dwukolorowa

  • Żytnie razowe pieczywo na świeżym zakwasie

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Stek wołowy z sałatką z rukoli

    Stek wyciągnąć z lodówki na min 30 min przed smażeniem, umyć, osuszyć papierem i posypać świeżym pieprzem. Smażyć z każdej strony po: 4 minuty -...

    więcej
  • Bekonowe „muffinki”

    Foremki na muffinki (silikonowe, ceramiczne lub metalowe) wysmarować dokładnie oliwą. Na dnie każdej foremki ułożyć wyciętą kromkę chleba...

    więcej
  • Koperek z arbuzem

    Koktajle to prawdziwe bomby witaminowe. Aby móc cieszyć się smakiem tego zdrowego napoju wystarczy zmiksować 150 g arbuza, banana, garść malin, pół...

    więcej
  • Sałatka z kiełkami

    Sałaty ułożyć na talerzu, z pieczywa usmażyć tosty na maśle, kalafior podzielić na różyczki i zblanszować go 5 minut we wrzącej wodzie,...

    więcej