Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Italian pizza with vegetables and Tomino cheese in olive oil with pepper

A+ A-
drukuj
  • For the dough:
  • 125 ml water
  • 250 g flour
  • 10 g yeast
  • 10 g salt
  • For the filling:
  • 100 g tomato sauce
  • 6 asparagus spears
  • 3 zucchini
  • 1 bell pepper
  • 100 g fresh mozzarella cheese
  • 2 Tomino cheese in olive oil with red pepper
  • 6 basil leaves
  • 4 anchovy fillets

Sposób przyrządzania:

Mix all dough ingredients together, knead and roll out dough into pizza shape. Spread the vegetables and mozzarella onto the pizza dough. Bake at 180°C for 20-25 minutes. Serve topped with fresh Tomino cheese.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Mozzarella cheese
  • Salt
  • Tomato sauce
  • Tomino cheese in olive oil with red pepper
  • Yeast
  • Zucchini
  • Anchovy
  • Asparagus
  • Basil
  • Bell pepper
  • Flour

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Grillowany bakłażan z mozzarellą

  • Różowa lemoniada

  • Grillowana pierś w ziołach

  • Ciasto rabarbarowe z migdałową kruszonką

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Bekonowe „muffinki”

    Foremki na muffinki (silikonowe, ceramiczne lub metalowe) wysmarować dokładnie oliwą. Na dnie każdej foremki ułożyć wyciętą kromkę chleba...

    więcej
  • Płatki z jogurtem i owocami

    Płatki owsiane zgotować lub zalać wrzątkiem aby zmiękły. Następnie dodać jogurt i odstawić do wystygnięcia. Do ostudzonej owsianki dodajemy...

    więcej
  • Naleśniki ze szparagami

    Z mąki, mleka, jajka, odrobiny soli i oleju wyrobić ciasto naleśnikowe, dokładnie wymieszać w misce i odstawić na 30 minut. Następnie usmażyć 4...

    więcej
  • Zupa serowa z ziołami

    Nagrzać piekarnik do temperatury 220°C. Zmieszać starty leżakowany ser Beemster z mąką. Umieścić łyżkę masy serowej na blaszce wyściełanej...

    więcej