Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Italian pizza with vegetables and Tomino cheese in olive oil with pepper

A+ A-
drukuj
  • For the dough:
  • 125 ml water
  • 250 g flour
  • 10 g yeast
  • 10 g salt
  • For the filling:
  • 100 g tomato sauce
  • 6 asparagus spears
  • 3 zucchini
  • 1 bell pepper
  • 100 g fresh mozzarella cheese
  • 2 Tomino cheese in olive oil with red pepper
  • 6 basil leaves
  • 4 anchovy fillets

Sposób przyrządzania:

Mix all dough ingredients together, knead and roll out dough into pizza shape. Spread the vegetables and mozzarella onto the pizza dough. Bake at 180°C for 20-25 minutes. Serve topped with fresh Tomino cheese.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Mozzarella cheese
  • Salt
  • Tomato sauce
  • Tomino cheese in olive oil with red pepper
  • Yeast
  • Zucchini
  • Anchovy
  • Asparagus
  • Basil
  • Bell pepper
  • Flour

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Bocadillos z kalmarami

  • Zapiekany w szynce parmeńskiej stek z łososia

  • Flaczki po krakowsku

  • Lody zapiekane

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Makowiec

    Mak opłukać i sparzyć, moczyć przez 2 godziny. Następnie zmielić z cukrem i margaryną. Do maku dodać olejek i ubitą pianę z 3 białek. Dokładnie...

    więcej
  • Miodowy kurczak z grilla

    Składniki marynaty dokładnie wymieszać , następnie natrzeć nią mięso. Mięso przełożyć do miski, przykryć folią i wstawić do lodówki na co...

    więcej
  • Zupa czosnkowa

    Podgrzać oliwę i dodać niezbyt cienko pokrojony czosnek. Zanim czosnek zbrązowieje dodać szynkę i chleb. Gotować przez kilka minut, dodać paprykę, a...

    więcej
  • Kaszotto z mieloną wołowiną

    Kaszę jaglaną wrzucić na osolony wrzątek i gotować około 20 minut. Na patelni rozgrzać oliwę i wrzucić zmielone mięso wołowe. Smażyć przez...

    więcej