Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Halibut with wild mushrooms

A+ A-
drukuj
  • 2 fresh halibut fillets
  • ½ leek
  • 1 tbsp butter
  • 2 tbsp olive oil
  • 3 tbsp dry white wine
  • 150 g fresh wild mushrooms
  • extra virgin olive oil

Sposób przyrządzania:

Season the fish with salt and pepper, pan-fry in a drizzle of olive oil on both sides for 5 minutes. Pre-heat the oven to approx. 120°C and put the fish in the oven for 5-10 minutes so that it does not cool. In the meantime, heat the butter and olive oil in a pan. Add the leek cut into matchsticks and the mushrooms; pan-fry until tender, pour in wine and reduce the sauce until it thickens. Serve the fish with the vegetables, drizzled with olive oil.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Leek
  • Olive oil
  • White wine
  • Boletus
  • Butter
  • Extra virgin olive oil
  • Halibut fillets

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Musaka

  • Polędwiczki cielęce w sosie gorgonzola

  • Omlet

  • Awokado w majonezie

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Muffinki z jabłkami

    Jabłka obrać, pokroić, skropić sokiem z cytryny. Mąkę, proszek do pieczenia, cukier, cynamon, jajka, olej i maślankę wymieszać. Dodać jabłka....

    więcej
  • Grecka sałatka z ziołowym serem tomino

    Poszatkować cebulę i namoczyć w zimnej wodzie przez pół godziny. Zmieszać wszystkie składniki i doprawić oliwą, solą, pieprzem i koperkiem.

    więcej
  • Tarta cebulowa

    Ze składników ciasta wyrobić gładką masą. Ułożyć w nasmarowanej masłem formie i dokładnie nakłuć dno widelcem. Piec do lekkiego zrumienienia w...

    więcej
  • Sernik

    Dokładnie pokruszone herbatniki połączyć z roztopionym masłem. Tą masą dokładnie i ściśle wypełnić formę wyłożoną folią aluminiową....

    więcej